Ideiglenes felvételi jegyzék

Kedves Nyolcadikos Diákok! Tisztelt Szülők!

Elkészült a Kossuth Lajos Gimnázium Ideiglenes felvételi jegyzéke. A sorrend a nyolcadikosok tanulmányi és felvételi eredményei alapján alakult ki. Mivel a 8. osztályos diákoknak a felvételi vizsgák eredményei, tapasztalatai vagy egyéb információ alapján lehetőségük van eredeti továbbtanulási szándékuk megváltoztatására, így az Ideiglenes felvételi jegyzék csak tájékoztatásul szolgál. A felvehető tanulók listáját április 19-éig kapjuk meg a győri Felvételi Központtól.

Normál gimnáziumi tagozat

Emelt gimnáziumi tagozat

(A jelentkezők oktatási azonosítójukkal szerepelnek.)

A sorrend módosítása

  • A tanulói adatlapon megadott sorrend a felvételi eredmények ismeretében módosítható, amelyre 2017. március 16-17-én az általános iskolában van lehetőség.

Értesítés a felvételről

  • 2017. április 19-én a győri Felvételi Központ megküldi a középiskoláknak a felvehető tanulók listáját.
  • 2017. április 26-ig a középiskolák megküldik a felvételről vagy az elutasításról szóló értesítést a jelentkezőknek és az általános iskoláknak.
  • Elutasítás esetén, jogorvoslati eljárást lehet kezdeményezni a fenntartónál, amelynek elbírálása 2017. június 1-ig történik meg.

Beiratkozás

  • A felvételt nyert nyolcadikos tanulók beiratkozására 2017. június 23-án (péntek) 9.00 órától kerül sor.

KOSSUTH BÁL

BEHARANGOZÓ

2017. március 25-én, szombaton kerül megrendezésre a Kossuth Bál a Kossuth Lajos Gimnázium szervezésében. Az est fővédnöke: Kékessy György.

A rendezvény meghívott vendégei többek között Dr. Fazekas Sándor, Földművelésügyi Miniszter; Kovács Sándor, a JNSZ Megyei Közgyűlés Elnöke; városunk vezetősége; valamint a Karcagi Tankerületi Igazgató és helyettesei.

A szervezők gondoskodnak a jó hangulatról: színes meglepetésekkel- táncos, zenés műsorokkal- várják a bálozókat. Fellépnek Nagy Erzsébet, az egri Gárdonyi Géza Színház színművésze, a Soul Dance Egyesület magyar ranglistás versenytáncosai, valamint a gimnázium diákjai.

A bált a gimnázium végzőseinek (12.B) keringője nyitja meg. Az este folyamán lesz tombolasorsolás is. Az esemény jótékony jellegéből adódóan, várjuk városunk vállalkozóinak, valamint a magánszemélyek önzetlen adományait. Gimnáziumunkat segíthetik támogatójegyek megvásárlásával is. (Jegyek és támogatójegyek megvásárolhatóak a Nemzeti Étteremben és a gimnázium titkárságán.

Az ízletes vacsoráról Ábrahám Tamás gondoskodik, a hajnalig tartó élőzenét a Blue Sky zenekar szolgáltatja.

Az est bevételét a gimnázium taneszközeinek fejlesztésére fordítjuk.

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt, szülőt, volt és jelenlegi diákot, kollégáinkat és nyugdíjas kollégáinkat.

Meghívó és a bál programja

BÁL PLAKÁT

Kultúrák közötti párbeszéd

2017. január 23-án került megrendezésre a „Fiatalok a nemzetközi kapcsolatokban” elnevezésű verseny országos döntője, mely idén a „Kultúrák közötti párbeszéd” téma köré szerveződött. Az írásbeli és szóbeli fordulók már lezajlottak és iskolánkból Ferencz Gergő, Szabó Viktor és Szőllősi Dávid csapata jutott be az országos döntőbe, Egerbe. A verseny több fordulós volt, egy írásbeli, egy szóbeli fordulóból állt és ezek együttes pontszámai alapján kerülhettek be a csapatok a verseny döntőjébe.

Tovább a cikkhez

Farsang 2017

A február a farsangi vigasságok hónapja. Iskolai hagyományainkat követve 17-én pénteken sor került a KLG-s farsangra is. Mint a műsorközlő megemlítette a bevezetőben, nálunk a közösségépítés remek alkalmává vált ez a rendezvény. Az osztályok csoportosan öltöznek be, és kis műsort is előadnak. Idén hat osztályból jelezték a fellépési szándékot.

Tovább a cikkhez

Rendhagyó történelemóra a Nemzeti Színházban

Gimnáziumunk 250 tanulójának és tanárának kínálta föl a Karcagi Tankerületi Központ azt a lehetőséget, hogy részt vegyen 2017. február 16-án a budapesti Nemzeti Színház délutáni előadásán. Öt autóbusz konvoja indult útnak fél 12-kor a gimnázium elől a 9-12. évfolyam tanulóival és a kísérő tanárokkal. Mind az utaztatás, mind a belépőjegy ingyenes volt, így nem válhatott „pénzkérdéssé” e rendhagyó színházlátogatás. Sokan most először juthattak el az illusztris létesítménybe.

Tovább a cikkhez

OKLEVELEK ÁTVÉTELE AZ AGRIA KÖZÉLETI AKADÉMIÁN

“Haladni csak úgy lehet, ha míg az egyik lábunkkal előrelépünk, a másikat helyén hagyjuk.”

(Eötvös József)

2017. február 9-én került sor az Agria Universitas Egyesület évnyitó ünnepségére Egerben, a Városházán. A 2017-es Közéleti Akadémia évének megnyitására meghívást kapott gimnáziumunk intézményvezetője, 2 történelem szakos kolléga (Bekéné Németh Tímea és Szarvas László), valamint 3 diákunk (Szőllősi Dávid, Ferencz Gergő és Szabó Viktor). 
Kőrösi Csaba, a Köztársasági Elnöki Hivatal Környezeti Fenntarthatóság Igazgatóságának főigazgatója, Habis László, Eger Megyei Jogú Város polgármestere, majd Dr. Horváth Ágnes, az AUE és az Akadémia elnöke mondott köszöntőt. A köszöntőket követően került sor az Akadémia tagjainak ünnepélyes fogadására, az előző évben végzett tagok oklevelének átadására, valamint a díjátadásra.

Tovább a cikkhez

VÁRHELYI FERENC MATEMATIKAVERSENY

Az idei tanévben rendezték meg először a Várhelyi Ferenc matematikaversenyt a szolnoki POK vonzáskörzetében. A szervezők szerették volna több éves kihagyás után újraindítani a régi megyei matematikaversenyt. Irányelveik közé tartozott, hogy a matematikát kedvelő diákok bátran merjenek indulni ezen a versenyen.

Tovább a cikkhez