DIÁKOLIMPIA

ATLÉTIKA DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐJÉN vettek részt iskolánk V. és VI. korcsoportos tanulói 2017. 05. 27-28-án, Székesfehérváron. Hét tanulónk teljesítette az országos meghívási szintet, így 100 m-es és 400 m-es síkfutásban, 4×100 m-es váltófutásban és magasugrásban mérhették össze erejüket az ország legjobb sportolóival.

Tovább a cikkhez

Menzabefizetés

A menza befizetésére 2017. június 6. és 7.-én (kedd- szerda) van lehetőség.

A pótbefizetés időpontja: 2017. június 13. (kedd).

Atlétika eredmények

A Megyei Atlétika Pályabajnokságon jól szerepeltek a IV. korcsoportos diákjaink, melyet Szolnokon rendeztek meg 2017. 05. 08-án.

Eredményeink:

II. hely:

Cseh Krisztina 8. A – 1500 m-es síkfutás

Tamás Máté 7. A – kislabdahajítás

III. hely:

Taskó Nikolett 8. A – távolugrás

IV. hely:

Taskó Nikolett 8. A – 100 m-es síkfutás

V. hely:

Oláh Zsolt 8. A – 1500 m – es síkfutás

Krausz Levente 7. A – 100 m-es síkfutás

 

Magyarné Ficzere Andrea

Kertész Tímea : Diáknap 2017. 04. 28.

Az idei 11. évfolyam három osztálya is megcsillogtatta tehetségét és humorát a diáknapon a tiszafüredi Kossuth Lajos Gimnáziumban.
A bevonulást reggel 8 órakor az „A” osztály kezdte, akik iskolabusszal érkeztek, s bemutatták, hogy milyen is egy osztálykirándulás zenével és tánccal. A humort fokozva, szemléltették a közönséggel, hogyan ropják a romák, majd osztályfőnökük, Bodnárné Földi Zita néni megjelenése rendőrnőként tovább emelte hangulatukat, s kifejezésre juttatták  az iránta való rajongásukat. Zita néni rendet teremtett, majd osztályával együtt örömmel táncolt.

Tovább a cikkhez

Volt egyszer egy Diáknap…

2017. április 28-án került megrendezésre gimnáziumunk hagyományos diáknapja, melyet a 11. évfolyam lelkes tanulói és osztályfőnökeik szerveztek. Idén a Nagyiváni Kultúráért Alapítvány munkatársai segítették munkánkat. Programjainkról facebook-csoport létrehozásával, ennek keretében értesítettük a gimnázium tanulóit és diákjait.

Tovább a cikkhez

Díjazottjaink

Iskolánk ma már nyugdíjas tanára Puskás Lajos tanár úr. Az 1972-ben végzett osztálya olyan közösséggé vált a gimnáziumi évek alatt, mely hosszú évtizedek után jó szívvel emlékezik vissza alma materére. 2007-ben úgy döntöttek, ösztöndíjat alapítanak volt osztályfőnökük tiszteletére , akit példaképül szeretnének állítani minden tanár és diák elé. Olyan emberekké váltak diákjai, akik nem szakadtak el a hosszú évek alatt sem egymástól, s fontosnak tartják azokat az értékeket, melyeket ma már egyre ritkábban hallunk említeni: tisztesség, hála, összetartás, szorgalmas munka. Ezt képviseli az általuk alapított Puskás-ösztöndíj szellemisége is, melyet minden évben egy olyan tanulónak ítélnek oda, aki továbbviszi ezeket az értékeket. Az idén a 11. diák kapta meg.

Tovább a cikkhez

Ballagás

Virágdíszbe öltöztették a tanulók május 6. délelőttjén a gimnázium termeit, folyosóit, hisz eljött a végzősök hol várva várt, hol elodázni kívánt búcsúja, a ballagás.

Szerencsére az időjárás is kegyeibe fogadta az ünnepelőket, habár a megelőző időszakban már igen sok kellemetlen meglepetést okozott a kiszámíthatatlanságával.

Virágok, napfény, rokonok és barátok sokasága, a ballagó diákok felsorakozása az iskola udvarán – tartósan belevésődhet emlékezetünkbe ez a mutatós összkép a KLG-s ballagásokról. A keretbe azonban évről évre új és új fotók kerülnek.

Tovább a cikkhez

Diákolimpiai sikerek

 Ismét sikert arattak iskolánk atlétái a megyei diákolimpián, amit 2017. 04. 24 – 26 között rendeztek meg Szolnokon. Az elmúlt években egyre növekszik azon tanulók száma, akik megyei atlétika versenyen mérik össze erejüket.

Tovább a cikkhez