Karácsonyi műsor

Iskolánk egyik szép hagyományává vált a szülők, diákok, tanárok számára összeállított karácsonyi rendezvényünk, az esztendő utolsó tanítási napját megelőző estén.

A karácsonyi hangulat átlengi ilyenkor az egész épületet; a belépő rácsodálkozhat az aulában felállított hatalmas fenyőre, melyet az osztályok a maguk díszeivel dekoráltak, vagy az otthonosság jelképére, a kandallóra. Az összekötő folyosón pedig most is a festett ablakok színes fantáziavilága tárul elénk.

Tovább a cikkhez

Országos Bolyai Anyanyelvi Verseny

2017.december 09-én zajlott Budapesten az országos döntője a Bolyai Anyanyelvi Versenynek. Nagy izgalommal készültünk erre, mivel mi képviselhettük Jász-Nagykun-Szolnok megyét. Iskolánkból két csapat vett részt ezen. A hetedik évfolyamból a Hamar Csaba, Koncz Levente, Imre Előd és Kovács Balázs. Ők a 15. helyezést érték el. Felkészítő tanáruk Tóthné Kovács Irén volt.

Tovább a cikkhez

Verseny az egészségért

November közepén értesültünk Ceglédi Erzsébet tanárnőtől az egészséges életmóddal kapcsolatos versenyfelhívásról. A verseny neve: Egészségfejlesztés – egészséges táplálkozás – a mindennapi mozgás fontossága.

A felkészülésre kb. 2 hetünk volt, melyet alapos gyakorlással töltöttünk. Kaptunk egy előzetes feladatot is: verset kellett írnunk a témával kapcsolatban. Az osztályunkból három 5 fős csapat indult.

Tovább a cikkhez

EFOP 4.1.2-17 PROJEKT-PROJEKTNYITÓ RENDEZVÉNY

A 2017/18-as tanévnyitó, melyen alkalmam nyílt a sikeres pályázat bejelentésére, a projektnyitó rendezvény, mely a pályázat megvalósulásának elindulását jelenti egy intézményvezető, egy tagintézmény-vezető vezetői ciklusában, valamint az iskola közösségének életében kivételes, felemelő pillanatok és azt jelentik, hogy biztosak lehetünk iskolánk jövőjét illetően.

_DSC3154Tovább a cikkhez

Legújabb fejlesztéseink

Megújult a Kémia szaktanterem és a szertár

A gimnázium épületében, a 21. századi követelményeknek megfelelő új laboratóriumi eszközök segítik a diákok természettudományos érdeklődésének és a tanárok szakmódszertani felkészülésének erősítését. A magyar felsőoktatásban egyre nagyobb szerepet kap a természettudományos képzés, a gimnázium felkészült pedagógusai és érdeklődő diákjai a jövőben modern kémiai eszközökkel mélyíthetik ismereteiket. Célunk a természettudományos tantárgyak, így a kémia, fizika, biológia és földrajz érdekes jelenségeinek bemutatása, s általuk a világ és a természet törvényeinek, működésének a megismertetése. A kísérletekhez elengedhetetlen anyagokkal, vegyszerekkel, a vegyszerek tárolására alkalmas vegyszerszekrénnyel, a kémiai kísérletek elvégzéséhez szükséges mobil labor eszközzel bővültünk.

image001 image002

Tovább a cikkhez