Megyei sikerek francia nyelven

2018.március 24-én rendezték meg Szolnokon a Verseghy Ferenc Városi Könyvtárban a „Verssel-dallal – Határok nélkül” elnevezésű francia nyelvi, megyei vers-, próza- és énekversenyt, amelyen hagyományosan a J-N-SZ megyei középfokú oktatási intézmények vesznek részt. A verseny szervezői: a Jászkun-Picard Baráti Körök Egyesület, az Europe Direct Hálózat Tájékoztató Irodája és a szolnoki Verseghy Gimnázium.

Ebben az évben megyénkből 6 középiskolai intézmény diákjai küldték be nevezésüket. A mi gimnáziumunkat 12 diák képviselte. (Öten sajnos nem tudtak velünk tartani, mert épp erre a napra esett a középfokú írásbeli nyelvvizsgájuk.) Kis csoportunk két verssel és két dallal készült.

Tovább a cikkhez

AKKREDITÁLT KIVÁLÓ TEHETSÉGPONT LETTÜNK

“Nincs egyenlőtlenebb annál, mint amikor egyenlőként(egyformán) kezelik az egyenlőtleneket, a különböző adottságokkal, tulajdonságokkal bíró személyeket.”

Jefferson

Ki tehetséges, és ki kevésbé? Kiben van meg képességben, szorgalomban mindaz, ami révén területénél jövőjét formáló személyiséggé válhat? Egy kezünk közé kerülő, szárnyait bontogató fiatalról nehéz ezt teljes bizonyossággal megmondani. A tehetség különleges erőforrás, mely végtelen, és nem hasznosul magától. A mi feladatunk itt a gimnáziumban, a kiemelkedő képességű fiatalokat támogató környezet megteremtése, hiszen csakis a tehetséges diákok fejlesztésével érhető el, hogy tudásuk valóban értéket teremtő erővé váljon. A tehetség könnyen elvész, ha nem gondozzák. A mi felelősségünk az, hogy lehetőségeinkhez mérten segítsük és támogassuk azokat a kiváló diákokat, tehetségígéreteket, akik valamiben többek. A tehetség egy adomány, nem teher és hátrány. Annyira egyéni megnyilvánulási formái vannak, hogy nehéz kategóriákat állítani hozzá. Egy belső erőforrás, amit folyamatosan gondozni, gazdagítani szükséges. Ezt különböző tanulási folyamatokkal, sajátos életvezetéssel érjük el.

Tovább a cikkhez

VÁROSI MEGEMLÉKEZÉS ÉS TISZAFÜRED VÁROS ELISMERŐ DÍJAINAK ÁTADÁSA

Tiszafüred Város Önkormányzata által 2018.03.14-én és 15-én az 1848/49-es Forradalom és Szabadságharc 170. évfordulója alkalmából megrendezett városi ünnepségek során vehettünk részt.

Március 15-én reggel 9 órakor kezdődött a városi ünnepség a Kossuth téren, ahol beszédet mondott Kovács Sándor a JNSZ Megyei Közgyűlés elnöke, majd megkoszorúzták az 1848/49-es emlékművet. Az emlékműnél a Kossuth Lajos Gimnázium és Általános Iskola képviseletében az intézményvezető, Dr. Pásztorné dr. Vass Anikó, Dr. Drénné Takács Krisztina és Mohácsiné Daróczi Marianna a KLG Kossuth Lajos Általános Iskolájának tagintézmény-vezetője helyezett el koszorút.

Tovább a cikkhez

Nemzetközi projekttalálkozó Magyarországon, a Kossuth Lajos Gimnáziumban

A Cool Science for Young Scientists Erasmus+ nemzetközi együttműködési pályázat második találkozójának iskolánk, a Kossuth Lajos Gimnázium és Általános Iskola adott otthont 2018. március 11. és 17. között. A találkozó tevékenységei a VÍZ témaköréhez kapcsolódtak.

A török, német, ír, görög és szlovén partnerekkel az első nap Budapesten találkoztunk, ahol közös vacsorán vettünk részt és vázoltuk fel az előttünk álló hét eseményeit. A delegáció 16 tanárból és 35 diákból állt.

A hétfői nap folyamán (márc. 12.) egy kis pesti városnézés után a Csodák palotájába látogattunk el, ahol mind a tanulók, mind a tanárok kipróbálhatták a felállított játékokat és megérthették a fizika törvényszerűségeit. A délelőtt egy részében látványos kísérleteket láthattunk a vízzel és a tűzzel kapcsolatban. Kis szabadidő és gyors ebéd után Budapest egyik szennyvíztisztító telepére látogattunk el, ahol bepillantást nyerhettünk a kommunális szennyvíz tisztításának egyes fázisaiba. Láttuk, hogyan érkezik a kezeletlen szennyvíz az üzembe, és hogyan távozik a tisztított változata a Dunába. Két órás buszút után megérkeztünk Tiszafüredre, a Hableány hotelbe.

Tovább a cikkhez

ADÓ 1% FELAJÁNLÁSA

Kérjük, hogy adója 1%-ának felajánlásával támogassa a Kossuth Lajos Gimnázium és Általános Iskola alapítványát, a Korszerűsödő Gimnázium Alapítványt.

Az alapítvány adószáma: 19223027-1-16

Az alapítvány számlaszáma: 11745059-20002860

Az alapítvány céljának tekinti a kiemelkedő tanulmányi vagy sportsikereket elérő diákok jutalmazását; a versenyek nevezési díjának és eredményes nyelvvizsgát tevők vizsgadíjának visszafizetését szaktanári javaslat alapján, a kiemelkedő tanulmányi sikereket elérő diákokat felkészítő tanárok jutalmazását, kiemelkedő iskolai rendezvények támogatását, az idegen nyelvek hatékonyabb oktatásának segítését, informatikai számítástechnikai képzés további kiszélesítését, eredményesebbé tételét, valamint a gimnázium alapfeladatainak ellátásához szükséges tárgyi eszközök bővítését, cseréjét, felújítását, az iskola épületének, helyiségeinek bővítését, felújítását.

KÖSZÖNJÜK A FELAJÁNLÁSÁT!

FELAJÁNLÁSOK A KOSSUTH-BÁLRA

(Tombola felajánlás, támogató jegy és anyagi támogatás)

 Köszönjük:

  • Kovács Sándor Úrnak a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnökének, az anyagi támogatását
  • Ujvári Imre Polgármester Úrnak, hogy biztosította a bál helyszínének ingyenes használatát, valamint az anyagi támogatását
  • Komolay Szabolcs Úrnak Debrecen város alpolgármesterének, hogy anyagi támogatásával lehetővé tette, hogy az est programját a Hajdú Táncegyüttes színesítse
  • Sági István Úrnak a Karcagi Tankerület tankerületi igazgatójának anyagi támogatását
  • Ábrahám Tamás Úrnak a rendezvény lebonyolítását és a színvonalas vendéglátást

 

További támogatóink:

Tovább a cikkhez

Március 15-i iskolai ünnepség 2018

Szerda délelőtt tartottuk meg iskolai ünnepségünket az 1848-49-es forradalom és szabadságharc emlékére.

Oláhné Kürtösi Ágnes tanárnő beszéde indította az ünnepi műsort. A tőle  „megszokott”, keresetlen természetességgel, papír nélkül szólt az egybegyűltekhez, elsősorban a tanítványokhoz. Ezúttal a sokáig méltatlanul megítélt Görgey Artúr tábornok szerepét állította középpontba.

Tovább a cikkhez

KOSSUTH-NAPOK A KLG-BEN 2018

Hagyományteremtő szándékkal rendeztük meg a Kossuth-napokat – 2017 márciusában először – , hogy a gimnázium és tagintézményei kulturális és sportrendezvények, találkozók keretében tiszteleghessenek az iskola névadója előtt. A programsorozatot idén a március 9-11-i hétvégére ütemezte be intézményvezetésünk.

Szépolvasó verseny, sokszínű kulturális délelőtt és tehetség-show, sportversenyek, 1848-as emlékműsor, fizikai és kémiai kísérletek bemutatója, szórakoztatva tanító és képességfejlesztő műhelyek kínálata, ünnepélyes teremavatók kerültek be a programba, melyet a szombat esti báli mulatság zárt.

Tovább a cikkhez

KOSSUTH BÁL

2018.március 10-én rendezte meg második alkalommal a Kossuth Lajos Gimnázium a Benedek Gábor Sportcsarnokban a Kossuth Bált.

Bálunknak több célja is volt. Egyrészt szerettünk volna a sok munka, rohanás közben kicsit szórakozni és másokat is szórakoztatni. Másrészt nagyon fontosnak tartjuk, ezért egy ilyen rendezvény kapcsán is teret kívántunk adni, a tanárok, szülők és diákok együttműködésének, hiszen az Ő közös munkájuk elengedhetetlen feltétele egy iskola sikeres nevelő-oktató munkájának. És nem utolsó sorban ez egy jótékonysági bál volt, bevételét teljes egészében diákjainkra, az iskola pedagógiai programjának megvalósítására fordítjuk, ahogy tettük ezt az előző évben is. Az idén egy külön apropója is van a bálunknak. Az 50. évfordulóját ünnepelhetjük annak, hogy birtokba vehettük a mai épületet a Baross úton. E jeles évfordulót méltó módon szerettük volna megünnepelni.

Tovább a cikkhez