Gyorsasági és parakenu világbajnokság Montemor-o- Velho 2018.08.22-26.

Kiss Erik, iskolánk 12. C. osztályos tanulója kajak egyesben KL3-as kategóriában a „B” döntő 7. helyezést ért el. 17 évesen ez hatalmas siker, hiszen felnőtt versenyzők ellen kellett versenyeznie. 66 ország képviseltette magát ezen a világbajnokságon! Jövőre paralimpiai kvalifikációs világbajnokság lesz Szegeden, ahol 10 kvótát osztanak ki.  Erik 17 évesen egyelőre a 13. a sorban!

Gratulálunk a kimagasló teljesítményéhez.

Felkészítő edző: Szabó Attila

Hajrá KLG! Hajrá Tiszafüred! Hajrá Magyarország!

   

 

Egészségtudatosság fejlesztését célzó pályázat megvalósításában veszünk részt

EFOP 1.8.0.-VEKOP-17-2017-00001

Az Országos Közegészségügyi Intézet EFOP 1.8.0.-VEKOP-17-2017-00001 „Egészségügyi ellátórendszer szakmai módszertani fejlesztése” című kiemelt projektjének egyik eleme a népegészségügyi ellátórendszer és szolgáltatások fejlesztése alprojekt, amelyen belül a 7-18 éves korosztály egészségtudatosságának fejlesztése a cél. Az Egészségfejlesztő Mintaiskolák Hálózatanák részeként kipróbáljuk, teszteljük, és visszajelzést adnunk a legkorszerűbb oktatási módszerek alapján elkészített, széles körű, egymásra spirálisan építkező tananyagról, mely harmonizál a Nemzeti alaptantervvel. Az egészségfejlesztéssel foglalkozó modulokat és tananyagot úgy alakítjuk ki, hogy módszertana lehetővé teszi a pedagógusok és az iskola idejéhez, kapacitásához történő  alkalmazkodást és az iskola idejéhez, kapacitásához történő alkalmazkodást. Innovatív módszerek, kész egészségfejlesztési anyagok, kész óravázlatok segítik a pedagógusok munkáját. A modellprogramra felkészítő képzésen vesz részt az intézményből 2-3 fő. (2018. október – 2019. január)

Tovább a cikkhez

Tankönyvosztással kapcsolatos fontos információk

Tisztelt Szülő, kedves Diákok!

Figyelem!

A Kormány a 126/2017. (V.29.) Korm. határozata értelmében a 2018/2019. évi tanében az  1-9. évfolyam valamennyi tanulója alanyi jogon ingyenes tankönyvellátásra jogosult.

Az iskolánkban az 5- 9. évfolyamon térítésmentesen kapják meg a diákok a tankönyveket.

Továbbá azok a 10. 11. 12. évfolyamos diákok, akik normatív támogatásra jogosultak, hozzák magukkal a megfelelő igazolásokat.

Tovább a cikkhez

READ, COUNT AND PLAY- THESE SKILLS WILL TAKE YOU A LONG WAY

Iskolánk 2018-as pályázati körre is benyújtott egy KA229-es nemzetközi stratégiai partnerségi pályázatot. A napokban kaptuk a hírt az ír koordinátortól, hogy a projekt nyert.

Egy két éves futamidejű partnerségről van szó, amelynek résztvevői egy ír, egy török, egy portugál, egy finn, egy lengyel intézmény és a mi iskolánk. A résztvevő diákok a 11-15 éves korosztályból kerülnek ki. A pályázat célja a diákok alapkészségeinek (szövegértés, íráskészség matematikai és informatikai) fejlesztése számos tevékenység segítségével. Természetesen ezen kívül az angol nyelvi szövegértés és kommunikációs készségek fejlesztésére is nagy figyelmet fordítunk.  A résztvevő diákok és tanárok kulturális élményekkel is gazdagodnak majd, valamint kreativitásuk, szociális érzékenységük, toleranciájuk és problémamegoldó képességük is fejlődni fog.

Tovább a cikkhez