Nyomtatott modellek, makettek készülnek a természettudományos órákra

NTP-MTTD-18-0068-as sz., „Energia kicsiben és nagyban – nagyapáink és unokáink használatában” c. pályázatunk végén nézzük, milyen új eszközöket használtunk és milyen tárgyiasult alkotások készültek el.

A pályázat során vásárolt napelem- és szélturbina modelleket a jövőben is használhatjuk majd fizika órákon a tanórák színesítésére, kísérletekhez, mérésekhez.

Tovább a cikkhez

A DR. TOKAJI IDA ALAPÍTVÁNY ÖSZTÖNDÍJÁT VEHETTÁK ÁT A GIMNÁZIUM DIÁKJAI A TANÉVZÁRÓN

Akkreditált kiváló Tehetségpontként rendkívül büszkék vagyunk tanáraink tehetséggondozó munkájára és ez által különböző területeken tehetséges diákjaink elért versenyeredményeire. A versenyek (tanulmányi, sport, művészeti, tehetséggondozó), illetve az azokon résztvevő tanulókat felkészítő pedagógusok a tantárgyi tehetséggondozás komoly és hatékony eszközei, szereplői. Bővelkedünk ebben a tanévben is OKTV; az Emberi Erőforrások Minisztériuma, valamint az Oktatási Hivatal által meghirdetett versenyeken kívül még különböző helyi, regionális és országos és nemzetközi versenyeredménnyel.

Tovább a cikkhez

PRO TALENTO EMLÉKÉREM

Tehetséggondozás területén rangos elismerés a
Pro Talento emlékérem, mely pályázat útján nyerhető el és a megyeközépiskoláinak igazgatói nyújtanak be. A pályázatban értékelni kell a javasolt diák országosan meghirdetett versenyeken, megyei és egyéb, nagyobb jelentőségű versenyeken elért eredményeit.

Tovább a cikkhez

PETŐ ADÉL, 11. A OSZTÁLYOS TANULÓ, 3. ALKALOMMAL NYERTE EL “MAGYARORSZÁG JÓ TANULÓJA – JÓ SPORTOLÓJA” CÍMET

“A tanulás sokszor küzdelem, a sport mindig az”

/Bódis József/

Akkreditált kiváló Tehetségpontként kiemelt feladatunknak tekintjük a tehetséggondozás. Célunk, hogy minél több olyan fiatalt neveljünk, akik sokoldalúak, akik több területen is meg tudják majd állni a helyüket. „Magyarország jó tanulója-jó sportolója” rangos elismerést olyan diákok érdemelhették ki, akik köznevelési intézményben 5-8., illetve 9-13. évfolyamos tanulók voltak, vagy nappali tagozatos felsőoktatási intézmény hallgatói; 4,8-as, 4,7-es, illetve 4-es átlagot kellett elérniük a 2017/18-as tanévben, emellett sportáguk országos bajnokságán vagy nemzetközi versenyén a legjobb hatban kellett végezniük. Pető Adél, 11. A osztályos diákunk kivétele tehetség. Gimnáziumunk nyolcosztá-lyos tagozatán minden tanévben kitűnő bizonyítványt vehetett át tanév végén, emellett kimagasló eredményt ért el a sport területén is.  Ennek köszönhetően-kivételes módon-már harmadik alkalommal felelt meg a pályázati kiírásnak és nyerte el a kitüntetést. Tanévzáró alkalmával Sági István, a Karcagi Tankerületi Központ igazgatója is gratulált az elismeréshez. Az elismerést édesanyja vette át, mivel Adél válogató versenyen vett részt.

Gratulálunk a rangos elismeréshez, köszönjük, hogy gimnáziumunk jó hírnevét öregbíti.

Dr. Pásztorné dr. Vass Anikó

intézményvezető

Tovább a cikkhez

Read, Count and Play

A Read, Count and Play című pályázatban a 2018/19-es tanév második félévében az ismeretterjesztő szövegekkel foglalkoztunk. A résztvevő országokat bemutató ismeretterjesztő szövegek magyarul itt találhatók, néhány érdekesség róluk angolul pedig itt olvasható.

A magyar találkozóra készített feladatok itt tekinthetők meg.

A gyerekek által készített ismeretterjesztő szövegek itt olvashatók.

A magyar találkozó alatt a nemzetközi diákcsoportok által készített prezentációk itt lapozgathatók.

A Magyarország állat- és növényvilágát bemutató dokumentum itt található, a hozzá kapcsolódó feladatok itt érhetők el,  az ismeretterjesztő szövegből készített prezentáció pedig itt lapozgatható.

Beiratkozás

Kedves Szülők és Diákok!

A beiratkozás időpontja:
2019.06.20-án 10 órakor a leendő 5. osztályosoknak
2019.06.21-én 10 órakor a leendő 9. osztályosoknak

A postán kapott dokumentumokat szíveskedjenek magukkal hozni!

Erdélyben jártunk

Az idei tanév utolsó napjaiban lehetőségünk nyílt egy tanulmányi kiránduláson részt venni a Határtalanul! pályázat keretében. Egész évben vártuk ezeket az izgalmas napokat, és nagyon boldogok voltunk, amikor végre elérkezett az utazás időpontja.

Tovább a cikkhez

A bécsi magyar nagykövetségen jártunk


Felejthetetlen élményben lehetett részünk 2019.06.14-én a bécsi tanulmányút során, melynek keretében Dr. Horváth Ágnes, politológus, főiskolai tanár, az egri Agria Universitas Egyesület elnöke jóvoltából immár második alkalommal a bécsi magyar nagykövetségre látogathattunk.

Tovább a cikkhez