Hulladékcsökkentési hét

Iskolánk az Európai hulladékcsökkentési hét programjához kapcsolódóan elektronikai hulladékgyűjtést szervezett. 2019. november 20-án, a gyűjtés napján 583 db elektronikai hulladék gyűlt össze, melyet másnap a karcagi Elektronikai Hulladékhasznosító Kft. elszállított és megkezdte az újrahasznosításukat.

Osztályok közötti versenyt hirdettünk, melyet a legtöbb eszközt leadó csoport nyert. Az első három helyezett osztály tortát kapott, melyet a tiszafüredi Grillázs Cukrászda és Kávézó tulajdonosa, Józsáné Megyeri Anita ajánlott fel. Köszönjük az önzetlen támogatást!

Tovább a cikkhez

Bolyai Anyanyelvi Csapatverseny

„Az összedolgozás képessége az egyik legnagyobb érték az életben”

A Bolyai Csapatversenyt a matematika mellett 2005-óta magyar nyelv és irodalom tantárgyból is megrendezik a diákok számára. A 2019/2020. tanévben a versenyt az egész ország területén meghirdették, megyei/körzeti írásbeli forduló, majd országos (írásbeli és szóbeli) döntő formájában. A versenyre 4 fős csapatban nevezhettek a 3-8. osztályos tanulók.

2019. november 8-án gimnáziumunkban is megrendezésre került a Bolyai Csapatverseny megyei/körzeti fordulója magyar nyelv és irodalom tantárgyból 3-8.osztályos diákok évfolyamonként szerveződő 4 fős csapatai számára.

A Bolyai Anyanyelvi Csapatverseny körzeti fordulóján gimnáziumunkat 18 lelkes csapat képviselte. 4 ötödikes, 5 hatodikos, 3 hetedikes és 6 nyolcadikos csapat diákjai bizonyították tudásukat, valamint azt, hogy csapatjátékban is nagyszerűen együtt tudnak gondolkodni.

Egy csapatunk bejutott az országos döntőbe, az Limpopói pónilopók (Árvai Csenge, Dékány Lili, Nagy Tímea, Szűcs Evelin) elnevezésű 8.a osztályos csapat, felkészítő tanáruk Bukta Erzsébet.

Eredményeink:

Tovább a cikkhez

Ne Gyújts rá!

A Legyen „FÜSTMENTES” gimnázium a KLG!” programunk keretében a Heves Megyei Kormányhivataltól egy bemutató bábut igényeltünk, melynek segítségével a biológia szakos kollégák- Dr. Ceglédi Erzsébet, Fazekasné Gál Erzsébet, Magyarné Ficzere Andrea, Szabó Anikó és Tudesze Csaba-rendhagyó biológia órákat tartottak a 8-12. évfolyamos diákjaink számára.

Tovább a cikkhez

Codeweek

Ebben az évben is lehetőség nyílt olyan foglalkozás megszervezésére és lebonyolítására, ahol a programozás, algoritmikus gondolkodás kerül előtérbe. Iskolánk idén már másodjára csatlakozott a 2019. október 5. és 20. között megszervezésre kerülő Code Week programjához, amikor ismét a kódolásé volt a főszerep. Ez az a két hét, amikor lehetőség nyílik arra, hogy a lehető legtöbben kipróbálhassák a programozás alapjait, bepillantást nyerhessenek a programozók mindennapjaiba, munkájukba és abba, hogyan hat a digitalizáció és az informatika a mindennapi életünkre.

Tovább a cikkhez

A mellrák ellen

2019. október 25.-n a 12. C osztály a mellrákról, a daganatos betegségekről, a szűrővizsgálatok fontosságáról, az önvizsgálatról, az egészséges életmódról hallgathatták Kovácsné Fórizs Emese a Magyar Rákellenes Liga Tiszafüredi Alapszervezete elnökének előadását.

Tovább a cikkhez

Beszámoló portugáliai utazásunkról

2019. névember 2. és 7. között a Read, count and Play nemzetközi Erasmus+ együttműködési pályázat keretében a portugáliai Madeira szigetére látogathattunk. Az utazáson intézményvezetőnk, Dr. Pásztorné dr Vass Anikó, Monok Péter, és 5 diák, Pásztor Fanni Miléna, Ujvári Zsombor, Józsa János Zoltán, Kiss Liliána és Kovács Eszter vett részt.

Madeira szigetén, a Cristiano Ronaldo repülőtéren már várt minket a portugál koordinátor, Alexandra, aki elvitt minket a szállásunkra. Délután szabadprogram keretében ismerkedtünk meg a főváros, Funchal nevezetességeivel. Az első vacsorán már találkoztunk a többi résztvevő csoporttal is.

Vasárnap egy libegővel utaztunk fel a Funchal felé magasodó hegyre, Monte-re, ahonnan bámulatos kilátás tárult elénk. Itt a Tropical Palace Gardens-t tekintettük meg, tele érdekes fákkal és virágokkal a világ különböző trópusi országaiból.

Tovább a cikkhez

Beszámoló olaszországi mobilitásunkról

2019. október 20-án a Create your own business című két éves nemzetközi együttműködési pályázat első találkozójára indult az olaszországi Foggia városába három pedagógus (Bekéné Németh Tímea, Tudeszéné Pallagi Erika és Monok Péter) valamint három diák (Beke István Zsombor, Erdős Attila Gábor és Szél Szabolcs Bálint) a Kossuth Lajos Gimnáziumból.

Tovább a cikkhez