B33 Diákolimpia 2019/2020

2019. 12. 08-án megrendezett B33-as kosárlabda diákolimpián, iskolánk a „B” kategóriában (V-VI korcsoport, középiskolák) vett részt. A selejtező Kisújszálláson a Móricz Zsigmond gimnáziumban került megrendezésre. A négyfős csapatunk tagjai Szegedi Bence, Pintér Máté Sebestyén, Rózsa János Ádám és Nagy Tamás. Csapatunk Füred Fishers néven indult a versenyen. A 4 fős csoportból csapatunk 1 győzelemmel és 2 vereséggel nem jutott tovább az elődöntőkbe.

Brüsszeli tanulányi út

2019. december 10. és 12. között gimnáziumunk négy tanulója egy brüsszeli tanulmányi úton vehetett részt. Ezen diákok az utazás lehetőségét az Agria Universitas Egyesület által rendezett Fiatalok a nemzetközi kapcsolatokban – Kultúrák közötti párbeszéd című versenyén nyerték meg, illetve a Bibó István tehetséggondozó program és a Nők új pályákon elnevezésű programsorozaton a kiemelkedő tehetségű diákok vehettek részt jutalmul. A jutalmazottak közül két diák már egyetemi hallgató – Lengyel Ádám és Nagy Zsombor – illetve ketten még intézményünk tagjai – Nagy Csenge és Zrínyi Timót.

Tovább a cikkhez

Véradó ünnepség

A Magyar Vöröskereszt Tiszafüredi Szervezete 2019. december 13-án a Véradók Napja alkalmából rendezett ünnepséget. A rendezvény programjának színesebbé tételéhez a gimnázium két tanulója Czinege Izabella 10. B, Varga Viktória 11. C osztályos tanulók is hozzájárultak.

Tovább a cikkhez

Véradás a gimnáziumban

A gimnázium adott helyet a soron következő véradásnak 2019. december 12-én. A rendezvény nyitott volt, tehát a lakosság is részt vehettet az eseményen. A tizennyolcadik életévüket betöltött tanulók nagyon várták ezt a napot, hiszen ők már adhattak vért. 15 diákot köszönthetünk az Első Véradók között. Nagyon büszkék vagyunk rájuk. Nem csak ők, de a gimnázium pedagógusai, dolgozói is példát mutattak a véradáson.

Tovább a cikkhez

A EUROSCOLA VERSENY GYŐZTESEKÉNT STRASBOURGBAN

Az Euroscola verseny egyik győztes csapataként a Kossuth Lajos Gimnázium és Általános Iskola 20 tanulója – a Junior nagykövetek 4-en kiegészülve a 11. és a 12. A osztály 8-8 tanulójával- Strasbourgba utazhatott, melynek anyagi hátterét az Európai Parlament biztosította. A diákokat a Senior Nagykövet, dr. Pásztorné dr. Vass Anikó és dr. Demján Adalbert felkészítőtanár kísérte el. Maga a játék része az Európai Parlament Nagykövet Iskolája programnak, aminek iskolánk is tagja.

Tovább a cikkhez