Vöröskeresztes Tevékenységért Dicsérő Oklevelet vehet át gimnáziumunk.

A Magyar Vöröskereszt működésének 139-ik évfordulójához kapcsolódóan májusban került volna sor a szervezet kitüntetéseinek ünnepélyes átadására. Az idén Szolnokra szervezett ünnepség a koronavírus okozta veszélyhelyzetben nem került megrendezésre, azonban az elismerések átadása természetesen nem marad el.
Rendkívül büszkék vagyunk azon diákjainkra és kollégákra, akik a véradó tevékenységük, a versenyeredményeik vagy az önkéntes munkájuk révén hozzájárultak e megtisztelő elismerés elnyeréséhez.
Köszönjük a területi Vöröskereszt és Varga Adrigán Judit együttműködését!

Nem érhető el leírás a fényképhez.
Tovább a cikkhez

„Itthon otthon vagy!”

 Országos honismereti és földrajzverseny

Második alkalommal veszek részt ezen a versenyen. Első alkalommal hetedikesként az országos döntőben a 6. helyet értem el.

Most kilencedikesként ismét bejutottam az országos döntőbe, melyet 2020. május 23-án rendeznek meg. A döntőt az Edutus Egyetem támogatja.

A versenyre való felkészülésemet Dányi Zsolt tanár úr segítette, köszönöm a munkáját!

A verseny célja a középiskolás diákok honismereti, földrajzi és kulturális ismereteinek bővítése és elmélyítése. Megmérettetési lehetőséget nyújt a földrajz tantárgy iránt érdeklődő tanulóknak.

 A verseny középpontjában a műveltségterületek által felölelt honismereti, természeti, társadalmi-gazdasági és környezeti folyamatok, a környezetünkben való eligazodás áll. Emellett –a műveltségterület témájából adódóan –megjelennek napjaink aktuális eseményei, természeti, társadalmi-gazdasági és környezeti kihívásai.

Tovább a cikkhez

MATEMATIKA TEHETSÉGGONDOZÁS-REPÜLŐ ISKOLA PROGRAM

Akkreditált kiváló Tehetségpontként szívügyünk a tehetséggondozás valamennyi tehetségterület, tantárgy esetén. Ha egy matematikából tehetséges diák szeretné magát fejleszteni, akkor erre Magyarországon- szerencsére-sok lehetősége van. Az országos versenyeken szereplő, matematikai olimpiákon résztvevő diákok mégis egy szűk körből kerülnek ki. Gimnáziumunkban a szaktanárok mindent megtesznek annak érdekében, hogy a diákokról kiderüljön, hogy jók e matematikából, és ha kiderül, minden lehetőséget megadnak a diákok számára, hogy fejlődjenek.

Tovább a cikkhez

EU-NAP

Az idén rendhagyó módon ünnepeltük az EU-napot május 11-én. Online feladatlapok segítségével tesztelhették a diákok az unióval kapcsolatos tudásukat. Köszönjük azon diákoknak, akik részt vettek a feladatok megoldásában.

A következő diákok érték el a legmagasabb pontszámot a három feladatsorban:

EU TESZT AZ INTÉZMÉNY RENDSZERÉRŐL, MŰKÖDÉSÉRŐL, FELADATAIRÓL, TÖRTÉNELMÉRŐL: (18)

  • Ács Miklós 17
  • Virág Marcell 17
  • Gyöngy András 17
  • Drén Krisztina Nóra 17
  • Pásztor Fanni Milána 16
  • Tudesze Petra 16
  • Mata Arabella 16
  • Czinege Petra 16
  • Járdán Enikő 15
  • Varga Viktória 15

Tovább a cikkhez

RENDHAGYÓ BALLAGÁS A KLG-BEN

Sok év alatt kialakult hagyomány szerint zajlik iskolánkban a végzős diákok május eleji ballagási ünnepsége. Tavaly az esősre fordult időjárás e bevált forgatókönyv módosítására kényszerített bennünket. Nem is gondoltuk, hogy az idén ennél jóval nagyobb problémával kell szembe néznünk. A megváltozott egészségügyi helyzetnek velejárója, hogy a régóta tervezett, a tanév egyik legszebb ünnepét, a ballagásunkat, a hagyományos formájában el kellett hagynunk. A búcsúzás virtuális változata mellett döntöttünk. 2020. május 2-án, szombaton 10 órai kezdettel, online ballagást tartottunk, melyet a helyi televízió is közvetített, valamint követhető volt gimnáziumunk Facebook oldalán és honlapján is.

Tovább a cikkhez