Rendhagyó természetismeret órák

A „Be the solution to Pollution” pályázat keretében az alsóbb évfolyamok (5-8. osztályok) tanulói rendhagyó természetismeret órán vettek részt január első felében.

Megismerték a pályázat fő célkitűzéseit, valamint a különféle szennyezési formákat.  Beszélgettünk a diákokkal a szemetelés környezetkárosító hatásairól, valamint arról, hogy mit lehet tenni, milyen eszközök vannak a kezünkben, hogy csökkentsük az általunk termelt szemét mennyiségét.  Szóba kerültek a hagyományos szemétkezelési eljárások, valamint megemlítettük az alternatív módokat is. Kiemeltük továbbá, hogy amit eldobnánk, ne szemét legyen, hanem hulladék, amit újra tudunk használni.

Tovább a cikkhez

Be the Solution to Pollution

A ’Be the Solution to Pollution’ című pályázat logókészítő versenyének díjazottjai és a legötletesebb logók itt láthatók:

6. osztály, harmadik helyezett: Beregszászi Rebeka

6. osztály, második helyezett: Ratkai Valentina Roberta

Tovább a cikkhez

Think Global, Act Local

Iskolánk Erasmus fala ezzel a pályázattal tovább színesedett. A kiállítással bemutatjuk a résztvevő országokat és intézményeket, valamint különféle lapokat is kihelyeztünk, amelyek a környezetünk védelmére hívják fel a figyelmet.

Az ötödik osztályos diákok a projekttel kapcsolatban logókat készítettek, amelyek itt láthatók.

TÁJÉKOZTATÓ A KÖZPONTI ÍRÁSBELI VIZSGÁRÓL

(2021.01.23. 10.00)

 • A központi írásbeli vizsgán a belépés általános szabályai érvényesek: a vizsgázókon kívül más nem léphet be az iskola épületébe, a bejáratnál kötelező a kézfertőtlenítés és a testhőmérséklet mérés.
 • A vizsgák megkezdése előtt a vizsgázók az épületben ne csoportosulhatnak, kérjük, hogy a kijelölt bejáraton keresztül a legrövidebb úton és idő alatt foglalják el helyüket a megadott vizsgateremben.
 • Minden vizsgateremben biztosított a megfelelő mennyiségű kézfertőtlenítő, amelynek használata fontos a fertőzések megelőzése érdekében.
 • A vizsgateremben a vizsgázók száma korlátozott (max. 10 fő) valamint a minimum 1,5 m távolság biztosítása a vizsgázók közötti fertőzés kockázatát minimalizálja.
 • A vizsgák lebonyolítása egyes részleteiben (személyazonosság igazolása, segédeszközök ellenőrzése stb.) a hétköznapi élet során (vásárláskor, személyes ügyintézéskor) alkalmazott, a személyes kontaktust minimálisra csökkentő eljárások alkalmazandók a megfelelő biztonságos távolság megtartásával. (A vizsgázók erre vonatkozóan a teremfelügyelőktől kapnak pontos információt a vizsga megkezdése előtt.)
 • A védőmaszk viselése az írásbeli vizsga alatt a felügyelő tanárok számára kötelező, a vizsgázók számára ajánlott, de nem kötelező.
 • Az írásbeli vizsgadolgozatok befejezése után a csoportosulás, és a sorban állás elkerülése érdekében kérjük, hogy a vizsgázók a dolgozataikat tegyék ki a pad szélére, amit a felügyelő tanár összeszed.
 • A termet a vizsgázók a két vizsgarész közben is csak indokolt esetben, kizárólag a mosdóhasználat céljából hagyhatják el. Kérjük, hogy a teremhez legközelebb lévő mosdót használják.
 • A vizsgázók a vizsgadolgozat leadása után se csoportosuljanak, hanem a legrövidebb úton és idő alatt hagyják el a vizsga helyszínét, épületét.
 • Vizsgahelyszín:
 • Belépés a tornaterem felőli bejáraton: 006-os, 007-es, 008-as, 009-es terem (Szent Imre Katolikus Általános Iskola és Háromkirályok Óvoda diákjai)
 • Belépés a főbejáraton: 011-es, 013-as terem (KLG, KLG Kossuth Lajos Általános Iskolája, Poroszlói Vass Lajos Általános Iskola, Tomajmonostorai Általános Iskola, Magyar Máltai Szeretetszolgálat Tiszaburai Általános Iskola diákjai, Berekfürdői Veress Zoltán Általános Iskola)
 • Belépés a főbejáraton: 103-as, 104-es terem (KLG)
 • Belépés a tornaterem felőli bejáraton:107-es, 108-as terem (Bán Zsigmond Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Óvoda)
 • Belépés az ebédlő felőli hátsó főbejáraton: 202-es (Kovács Mihály Általános Iskola Abádszalók), 203-as (egyeki Szent János Katolikus Bölcsőde, Óvoda, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola), 204-es (Kovács Mihály Általános Iskola Abádszalók, egyeki Szent János Katolikus Bölcsőde, Óvoda, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola) 207-es (Poroszlói Vass Lajos Általános Iskola), 208-as terem (KLG Nagyiváni Általános Iskolája, Tiszaszentimrei Vasvári Pál Általános Iskola)

Tovább a cikkhez

Erasmus+ üdvözletek videó formában

Projektpartnereink több videoüzenetet is küldtek nekünk az elmúlt néhány hétben.

A Be the solution to pollution pályázatban részt  vevő spanyol iskolának a bemutatkozó filmje itt található.

A portugál partner városáról szóló videó ezen a linken érhető el.

A török partner karácsonyi és újévi üdvözlete itt nézhető meg.

A Create your own business című pályázat portugál iskolájának koordinátora karmester is. Az általuk készített klippekben portugál karácsonyi dalokat adnak elő, melyek itt és itt találhatók.

A Think Global, Act Local című pályázat török intézményének karácsonyi üdvözlete itt tekinthető meg.