Pedagógusnapi köszöntés és búcsúztatás

Tiszafüred Város Önkormányzata a pedagógusnapon köszönti azokat a kiemelkedő nevelő-oktató munkát végző tanárokat, akik a tudás mellett etikai és erkölcsi tudnivalókat adnak át és összetartó közösségeket formálnak, vezetnek. Sajnos már második éve ünnepeljük a pedagógusnapot rendhagyó módon.

A pandémia miatt városi ünnepségre az idén sem került sor, így a mai napon, rendhagyó tanévzáró értekezleten ünnepeltük azon pedagógusokat, akik sokszor a munkaköri kötelességeiken is túlmutató, közmegbecsülésre érdemesítő tevékenységet, kiemelkedő oktató és kutató munkát végeznek.A munkaközösségek javaslata alapján, kitüntetést adott át Vargáné Balogh Irén alpolgármester asszony, valamint Virág Tibor alpolgármester úr Demján Mária intézményvezető-helyettesnek, matematika-fizika szakos pedagógusnak, Fügéné Szádeczky Csilla, ének-zene-történelem szakos pedagógusnak, valamint elismerő díszoklevelet vehetett át Szabó Anikó Ildikó német nyelv-biológia-kémia szakos kolléga.

Posztumusz elismerésben részesült novemberben elhunyt kollégánk, Fazekasné Gál Erzsébet biológia-testnevelés-gyógytestnevelés szakos pedagógus. A kitüntetést férje, Fazekas Gyula vette át.

Az elismerésben részesült kollégáknak szeretettel gratulálunk, és további sikereket kívánunk!

Nyugdíjba ment pedagógusunk búcsúztatása

“Dögei Imréné, Irina 33 éve a Kossuth Lajos Gimnázium tantestületének tapasztalt, meghatározó, módszertanilag kiteljesedett, elkötelezett egyénisége. Az elmúlt évtizedekben több diákja is sikeres nyelvvizsgát tett francia nyelvből. Tanítványai rendszeresen részt vettek tanulmányi versenyeken, ahol szép eredményeket értek el. Tanári pályafutása alatt hét osztálynak volt osztályfőnöke, az osztályfőnöki tevékenysége sokrétű. Évek óta fontos „missziót” teljesít, életben tartja városunkban a francia kultúrát, összefogja a francia nyelvet és a francia kultúrát szerető városlakókat, kapcsolatot tart a Debreceni Egyetem francia tanszékével és az Alliance Francaise-vel. A Városi könyvtárban a Francia Kulturális Nap szervezője, valamint diákjai fellépésével gazdagítja a kulturális programot. Immár pályafutása utolsó szakaszában járt, de a kezdeti lelkesedése ma is változatlan. 2017-es évben Tiszafüred Város Önkormányzata Pedagógus nap alkalmából díjjal ismerte el eddigi munkáját. Elhivatott pedagógusként elismerés övezi munkáját a kollégái és az iskolavezetés részéről egyaránt.”

Meglepetés műsorral, tortával és “KLG 33” felirattal ellátott arany medállal búcsúztunk Irinától, mely az intézményben eltöltött éveket jelképezi. Reméljük a szíve felett viselt medálra tekintve a gimnáziumunkban eltöltött számtalan boldog emlék sejlik fel majd. Az idegennyelvi munkaközösség-vezető is virággal köszönte meg a közös munkát a munkaközösség tagjai nevében. Alpolgármester asszony és alpolgármester úr is boldog nyugdíjas éveket kívánt.

Drága Irina! Nagyon fogsz hiányozni tantestületünk minden tagjának.

A Külügyminisztériumban jártak diákjaink

2021 június 24 -én iskolánk három tanulója, Fehérvári Virág, a Fiatalok a nemzetközi kapcsolatokban országos verseny külön díjasa, Arany Zsolt és Zrínyi Timót, a Bibó Tehetséggondozó Program nyertesei Budapestre látogattak Bekéné Németh Tímea tanárnővel az Európai Unió Magyarországi képviseletére, majd a Külgazdasági és Külügyminisztériumba. A programokat az egri Agria Universitas Egyesület elnöke, Dr. Horváth Ágnes szervezte számukra. Az Európai Unió Magyarországi képviseletén kezdték a napot, ahol a fő téma az Európai Unió és annak működése, továbbá megismerték Magyarország Európai Unióba való belépésének történetét.

Tovább a cikkhez

KLG díj atadása

A mai bizonyítvány átadó ünnepségen vehette át kimagasló tanulmányi munkája alapján odaítélt KLG díjat Beke István Zsombor 12. A osztályos diákunk.

Érettségi bizonyítvány átadó ünnepség

Elbúcsúztunk az “érett” 77 Végzősünktől. Sajnos nem az első év volt ballagás nélkül, ez a tanév sem volt egyszerű. Lezajlottak a szóbeli érettségi vizsgák június 21-én. Ma pedig érettségi bizonyítvány átadó ünnepséget tartottunk, ahol intézményvezetőnek, osztályfőnöknek, diáknak alkalma volt megköszönni a közös munkát, emlékezni kicsit az elmúlt 8 illetve 4 évre. Sok közös élményben volt részük, rengeteget tanultak, számtalan új ismeretre tettek szert az itt eltöltött évek alatt.

Nem volt könnyű az érettségire felkészülés a rendkívüli körülmények között, de megcsinálták. Köszönhető a kitartásuknak, szorgalmuknak és köszönet érte tanáraiknak, szüleiknek. Gratulálunk és sok sikert kívánunk a továbbtanuláshoz!

Dr. Pásztorné dr. Vass Anikó intézményvezető

Tovább a cikkhez

Bizonyítványosztás a gimnáziumban

Bizonyítványosztás a gimnáziumban. A 2020/21-es tanév lezárásaként a diákok átvehették a bizonyítványaikat. Intézményvezető asszony adta át a kiemelkedő tanulmányi munka eredményeképpen elnyerhető Tiszafüred Város Kiváló Tanulója Díjat. Az osztályfőnökök pedig jutalomkönyvet nyújtották át a kiemelkedő tanulmányi munka, sportteljesítmény és a közösségi munka elismeréseképpen. Az ünnepség részeként diákjaink átvehették a Karcagi Tankerületi Központ gyermeknapi ajándékcsomagját is.

A bizonyítványokhoz, jutalomkönyvekhez és a díjakhoz is szívből gratulálunk és felhőtlen, kellemes nyári szünetet kívánunk!

Tovább a cikkhez

MONOKNÉ ANDRÁSI EDIT PRO TALENTO EMLÉKÉRMET VEHETETT ÁT KIVÁLÓ TEHETSÉGGONDOZÓ MUNKÁJA ELISMERÉSEKÉPPEN

A tehetséggondozás, a fejlesztés nem egyszerű feladat, mert nem létezik rá egységesen meghatározható recept. A siker, az eredményesség sok összetevő függvénye. Hogy egy kibontakozó tehetség előtt a lehetőségek megnyíljanak, mindenképpen kell egy tehetséges pedagógus, akinek a tárgyi tudásán kívül az egyénisége is kiemelkedő. Aki kivételes pedagógiai, pszichológiai képességgel, rengeteg energiával, önbizalommal és kitartással rendelkezik, aki a diákot mindenben segíti, aki nem „csupán” tárgyi tudást ad át számára, hanem az egész személyiségét is fejleszti. Intézményvezetőként, angol nyelv szakos kollégaként, valamint szülőként is bizton állíthatom, hogy Monokné Andrási Edit ilyen kivételes tehetséggondozó szakember

Tovább a cikkhez

Találkozás Kira Marie Peter-Hansennel az EP legfiatalabb képviselőjével

2021. június 2-án került sor a Találkozz az EP képviselőddel című kerekasztalbeszélgetésre. A rendezvény a Zoom felületen zajlott, angol nyelven.

Kira Marie Peter-Hansen mindössze 23 éves, rendkívül aktív, népszerű politikus. Dán származású. A korosztályunkhoz nagyon közel áll koránál fogva.

A beszélgetést Pató Viktória Lilla, társkutató, PhD-jelölt az EUSTRAT-nál; a Magyar Doktori és DLA-jelöltek Szövetségének alelnöke és az együtt.eu közösség jeles tagja tartotta.

Tovább a cikkhez