Gólyatábor

Immáron ötödik alkalommal rendeztük meg iskolánkban a leendő diákoknak (5. A, 9. B, 9. C) a gólyatábort, ami ragyogó alkalom egy kötetlen ismerkedésre mind az osztálytársakkal, osztályfőnökökkel és az iskola épületével.

A diákok többsége örömmel fogadta a meghívást és a változékony időjárás ellenére egy igen kellemes, szórakozással teli napban volt részünk. Ezúton is köszönjük a Batki családnak, hogy felajánlásukkal színesítették a programot és egy feledhetetlen délelőttöt tölthettek a gyerekek a szabadstrandon található Delfin Vízi Vidámparkban.

Tovább a cikkhez

JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI PEDAGÓGIAI DÍJ

Iskolánk kiváló, nyugalmazott pedagógusa, Dögei Imréné Irina “ JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI PEDAGÓGIAI DÍJ” kitüntetést vehetett át- a Kossuth Lajos Gimnázium intézményvezetőjének felterjesztése és a JNSZ Megyei Közgyűlés döntése alapján-2021.08.18-án a szolnoki Megyeháza dísztermében, felelemelő ünnepség keretében. A tanárnőnek az ünnepségen az elismerést Hubai Imre, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke, Borbás Zoltán, a megyei közgyűlés alelnöke, valamint Rentzné Dr.Bezdán Edit címzetes megyei főjegyző adták át. A kitüntető díjat, a bronz plakettet, a megye oktató, nevelő munkájában, a tehetséggondozás és felzárkóztatás területén kimagasló pedagógiai és szakmai felkészültségük alapján újszerű és hatékony pedagógiai módszerek kidolgozásában és alkalmazásában számottevő sikereket elérő, példamutató tevékenységet folytató személyek nyerhetik el.

Tovább a cikkhez

Országos Elsősegélynyújtó Verseny döntőjébe jutottak

Ebben a tanévben került megrendezésre a 49. Országos Elsősegélynyújtó Verseny – 2021 a Magyar Vöröskereszt szervezésében. Az idén a területi és a megyei forduló összevonásra került, online feladatsort kaptak a versenyzők. Több, érdekes, sokszor komplex feladatot kellett megoldaniuk. Még egy Minidöntőn is részt vettek, ahol kamera előtt kellett elméleti illetve gyakorlati feladatokat teljesíteni.

A tanulók nagyon lelkesek és szorgalmasak voltak a felkészülés során, ennek meg is lett az eredménye. Ifjúsági kategóriában az induló csapat tovább jutott a 49. Országos Elsősegélynyújtó Verseny döntőjébe. A csapat tagjai: Hajdu Anna 9. B, Budai Fanni 9. B, Fehérvári Virág 9. B, Moldován Dóra 10. A, Oláh Róbert 11. B. Gyermek kategóriában is indult csapat, ők is nagyon szép helyezést értek el: 74 induló csapatból 18. helyezés. A csapat tagjai: Juhász Viktória 5. A, Bernáth Luca 6. A, Farkas Noémi 6. A, Ratkai Valentina Roberta 6. A, Varga Kinga Vanessza 6. A.

Tovább a cikkhez