TEHETSÉGNAP A KLG-BEN

Természettudományos kísérletek, művészeti tevékenységek-agyagozás és festés-, valamint karaoke, színesítették a KLG Tehetségnap december 11-i programját. A fenntarthatóság jegyében életre keltett kreatív kuckóban természetes alapanyagokból, vegyszermentes dezodort és szappant készítettek, teafilteres csomagolópapírt újra hasznosítva karácsonyi díszeket alkottak és többször is használható kozmetikai korongokat varrtak. Sportprogramok részesei is lehettek diákjaink, asztali teniszezhettek, és teqballozhattak, és kipróbálhatták a kajakosok által szárazon végzett edzésekhez használt erősítő eszközöket (ergométer, evezőpad). Kíváncsian várjuk a kész produktumokat, a diákok által készített kerámiákat a jövő héten égetjük ki a kemencénkben.Köszönjük a gazdag programokat a segítő kollégáknak és diákoknak!

Tovább a cikkhez

PÁLYAORIENTÁCIÓS NAP A KLG-BEN

Sokan úgy hiszik, hogy a pályaválasztás csak a végzős, érettségi előtt álló tanulókat érinti. Orientálni, irányt mutatni, érdeklődési kört, kompetenciákat megismerni, érdekes szakmákkal találkozni már jóval korábban is érdemes. Ebben próbálunk a 9.-12. évfolyamos tanítványainknak segíteni felsőoktatási intézmények bemutatkozása, előadásai, tájékoztatója révén. Bemutatkoztak felsőoktatási partnerintézményeink, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem-Államtudományi és Nemzetközi Tanulmányok Kara, Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar- a Budapesti Műszaki Egyetem, a Debreceni Egyetem-GTK, MÉK és a Tanárképző Központ-valamint az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem. Az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Karát egykori diákunk mutatta be.A C osztályos, rendvédelmi tagozatos osztályaink izgalmas és látványos bemutatók keretében ismerkedhettek meg számos szakma kihívásaival, lehetőségeivel. A Tiszafüredi Tűzoltóság, a Katonai Toborzó és a Tiszafüredi Rendőrkapitányság képviselői bepillantást engedtek a tűzoltóság, a katonaság és a rendőrség keretein belüli karrierlehetőségekről, elsajátítható szakmákról.Köszönjük a szervezőknek és felsőoktatási együttműködő partnereinknek, előadóinknak az élményekkel teli tartalmas napot!

Tovább a cikkhez

Ajándékozás

„A saját kezűleg készített meglepetés többet ér, mint ha vennék valamit pénzért. Mert az alkotás közben is arra gondolok, akinek a meglepetést szánom, és fontos számomra, hogy örömet szerezzek neki.”

Minél fiatalabb korban tapasztalja egy gyermek a világ sokszínűségét, kerül kapcsolatba olyan gyermekekkel, akiknek élete, lehetőségei jelentősen mások, mint az övéi, később-felnőttként-annál nagyobb valószínűséggel fog nyitottan fordulni a különböző kisebbségi csoportokhoz tartozó emberek felé. Diákjaink érzékenyítése, szociális kompetenciájának fejlesztése érdekében 4 éve, egy pályázat megvalósítása révén kezdtünk együttműködni fejlesztő pedagógusokkal, a Szivárvány-ház lakóival, később pedig a Református EGYMI-vel. Többször ellátogattak hozzánk a Szivárvány-ház lakói, valamint a Református EGYMI diákjai, részt vettek programjainkon, illetve kölcsönösen megajándékoztuk egymást a Télapó és karácsony közeledtével. Sajnos az idén a járványügyi helyzetre tekintettel diákjaink személyes találkozására nem kerülhetett sor, de -Bodnárné Földi Zita tanárnő segítségével-gimnáziumunk 5.-6. évfolyamos diákjai által készített ajándékokkal kedveskedtünk a Református EGYMI diákjainak. Gőz Andrea telephelyvezető pedig átnyújtotta a gimnáziumi diákoknak szánt kedves ajándékaikat.

Áldott Békés, Boldog Karácsonyi Ünnepeket kívánunk a Református EGYMI valamennyi diákjának és dolgozójának!

Dr. Pásztorné dr. Vass Anikó

intézményvezető

Bolyai Anyanyelvi Csapatverseny eredményei

Az idei tanévben is megrendezésre került  az iskolánkban igen nagy népszerűségnek örvendő Bolyai Anyanyelvi Csapatverseny megyei/körzeti fordulója. A kialakult helyzetre való tekintettel a csapatok intézményünkben oldották meg a feladatokat. A felkészülés igen sikeres volt, hiszen több KLG-s csoport is előkelő helyen végzett.
A 8. évfolyamon Borbély Bence, Krekk-Kertész András,Ács Botond, Lengyel Réka Banánkenyérfa nevű csapata ért el 6. helyezést. Felkészítő tanáruk Bukta Erzsébet volt.
Míg a 7. évfolyamon a Balázs Vilmos, Fodor Zsolt, Hegyi Zoltán által alkotott, “A három fiú” elnevezésű csapat ért el szintén 6. helyezést.

A legsikeresebb csapatnak azonban a 7. évfolyamos “Négyes rétes” elnevezésű formáció bizonyult, melynek tagjai Czinege Bence, Fehér Viola, Kiss Mór Márton, valamint Sári Boglárka voltak. Ők ugyanis 1. helyezést értek el, így tudásokat az országos döntőn újra megmutathatják. Utóbbi két csapat felkészítő tanára Veres Enikő volt.

 A verseny országos fordulója idén –  a vírushelyzetre való tekintettel – online formában kerül megrendezésre, melyhez diákjainknak nagyon sok sikert kívánunk.