EURÓPAI/MAGYAR DIÁKSPORT NAPJA

Gimnáziumunk 4. alkalommal csatlakozott az Európai/Magyar Diáksport Napja programhoz 2022. szeptember 30-án, mely a világ legnagyobb, mindenütt egy időben zajló iskolai sportnapjába. A 8. Európai Diáksport Napja (ESSD) ismét a #BeActive Európai Hét (szeptember 23–30.) kiemelt eseménye, amelyet az EU Erasmus+ programja is támogat.

A rossz idő sem tántorított el bennünket, hogy diákok és pedagógusok együtt éljék át a sportolás örömét.  A kint tervezett programok közül csak a kerékpározásról mondtunk le. A pedagógusok olyan sporttevékenységeket ajánlottak, melyek nemcsak szórakoztatónak bizonyultak a diákok számára, hanem segítenek a tanároknak a diákok egészséges életmódra és környezetbarát viselkedésre való nevelésében. 

Tovább a cikkhez

Önkormányzati rendelet a gyermekétkeztetés intézményi terítési díjának megállapításáról

„Természetvédelem Határtalan – a Nemzeti Parkok Barátai Klub” oktatási pályázat beszámolója

A Lengyel Falufejlesztési Európai Alap Alapítvány által, a lengyel Woliński Nemzeti Parkkal és a Hortobágyi Nemzeti Parkkal a 2021/2022. tanévben közösen szervezett a „Természetvédelem Határtalan – a Nemzeti Parkok Barátai Klub” oktatási pályázaton iskolánk három csapata méltó módon képviselte intézményünket. A Tiszai Trió (Borbély Eliza Nelli, Juhász Viktória, Árvai Péter), az Eco-friendly girls (Borbély Ivett, Farkas Noémi, Varga Kinga Vanessza) és a Greenies (Balázs Vilmos, Kriston Mihály Áron, Nagy Levente Örs) csapat tagjai elmélyíthették tudásukat a lengyel Wolinski Nemzeti Parkról és a Hortobágyi Nemzeti Parkról.

A növény és állatvilággal kapcsolatos tudás felmérése mellett a fiatalok számos egyéb tevékenységet is feladatul kaptak: logókészítés, filmforgatás; írtak esszét a két nemzetet összekötő történelmi személyről, helyszínről, eseményről; „szerveztek” élőhelyüket megismertető kirándulást, mindeközben gyarapíthatták tudásukat angol nyelvből is.

„A Balti-tenger lengyel partvidékétől a magyar pusztáig“ nemzetközi pályázat további célja volt a két nemzeti park környezetében élő fiatal generáció természettel kapcsolatos tudásának bővítése, valamint azok bevonása különböző tevékenységekbe, melyek segítenek felépíteni a park pozitív megítélését, illetve megismerni annak feladatait és szerepét a helyi társadalomban.

Felkészítő pedagógusok: Hajdu Éva Mónika, Borbélyné Gyurcsák Judit

Eredményükhöz és elhivatottságukhoz gratulálunk!