Hogyan válasszak egyetemet, főiskolát?

Ez a kérdés nagyon aktuális végzőseink számára, hiszen február 15-ig nyújthatják be jelentkezésüket valamely felsőoktatási intézménybe a továbbtanulni szándékozó diákok.

A felvételizők szakot, illetve felsőoktatási intézményt választanak, amikor benyújtják jelentkezésüket. Mindkét döntés alapos megfontolást igényel, hiszen fontos, hogy mindenki jól érezze majd magát hallgatóként abban az intézményben, amelybe felvették, számára megfelelő jellegű és színvonalú képzésben részesüljön és utána az elhelyezkedés se jelentsen nehézséget.

img_1206Ehhez a fontos döntéshez nyújtunk mi is segítséget felsőoktatási intézmények tájékozatói révén. A múlt héten a Debreceni Egyetemről gimnáziumunk egykori diákja, Deák György tartott előadást a természettudományok iránt érdeklődő diákok számára. A héten pedig az egri Eszterházy Egyetem karairól, a választható szakokról nyújtott tájékoztatót a HÖK elnöke.img_1207

Az intézményválasztás legfontosabb szempontjai között szerepel a felsőoktatási intézmény presztízsén, az oktatás színvonalán kívül a család, barátok, ismerősök véleménye is. Ezt a szempontot figyelembe véve kiaknáztuk azt a lehetőséget is, hogy egykori diák számoljon be tapasztalatairól, élményeiről. Nagy Máté, aki a Magyar Honvédség Altiszti Akadémia hallgatója, a katonai szakot népszerűsítette az ilyen irányba továbbtanulni szándékozók számára.img_11121

Reméljük, hogy a diákok hasznos információkhoz jutottak a tájékoztatók révén, és sikerült számukra megkönnyíteni a döntést a továbbtanulást illetően!

Dr. Pásztorné dr. Vass Anikó