ÚJABB NYERTES PÁLYÁZAT

Osztályom, a 11.A osztály 2016 szeptember végén kapott egy pályázati lehetőséget: FEDEZD FEL EURÓPÁTKutassFilmezzUtazz! címmel, ahol 2 perces kisfilmet kellett forgatni a környékünk uniós pályázaton épített létesítményeiről.

Úgy gondoltuk, belevágunk, és összeszedtük a lehetőségeinket, az önkormányzat pályázati felelősének segítségével kiválogattuk, hogy melyik lenne a számunkra megfelelő és egyik diákom segítségével (Szőllősi Dávid – aki Sarudon már tapasztalt média-szakembernek számít) felvázoltunk egy szinopszist, hogyan képzeljük el a 2 percet.

A gimnáziumunk volt az első színhely, hiszen ez is uniós pályázat segítségével újult meg, majd a kerékpáros úton kibicajoztunk a Morotva biciklis pihenőparkba, útba ejtve a nyáron átadott Tisza-tavi Kerékpáros Centrumot. Mindezekről végig videóztunk több telefonnal és kamerával, hogy a nyersanyagból majd összevágjuk a filmünket.

Természetesen az egész osztályom részt vett a bicajozásban és részt vállaltak az utómunkálatokban is.(vágás, stb.)

A végső összeállítást Szőllősi Dávid készítette el, és tette alá azt a zenét, amit az utolsó pillanatban véletlenül én hallottam meg a Viván, és tudtam, ez a megfelelő zene, ami maximálisan kifejezi csapatunknak ehhez a városhoz fűződő érzelmi kötődését is.

Határidőre leadtuk a kész munkát és izgatottan vártuk az eredményt, ami elég sokat váratott magára. Titkon reménykedtünk a fődíjban, ami a strassbourgi Európa Parlament meglátogatása lett volna, de azt sajnos nem mi nyertük meg.

100 pontból 95-öt kaptunk, ami nagyon szép eredmény, és ezzel egy budapesti ingyenes kirándulást nyertünk az Európai Unió Székházába, és egész napos programot Budapesten az egész osztály számára, amire április 12-én fogunk felutazni.

Bodnárné Földi Zita osztályfőnök

2016-12-12.

https://www.youtube.com/watch?v=iXe3TJaQopk&sns=fb