2016 karácsonya

Szép hagyományunkat követve idén is megtartottuk az iskolai karácsonyi ünnepséget, s a lelkünk most is megemelkedhetett tanulóink, tanáraink együttműködése és a sok nemes gondolat közvetítése által.

 Örömmel fogadtuk az ősszel alakult iskolai énekkar első színre lépését – ők nyitották meg az estet Vangelis világszerte ismert filmdalával.

Ezután iskolánk igazgatónője, dr. Pásztorné dr. Vass Anikó ismertette a tanterem-dekorációs, illetve a karácsonyi tematikájú ablakdíszítő verseny eredményeit, s kiosztották a díjakat.

Kezdődhetett az ünnepre hangolódás.

Ötödik osztályosaink összefüggő műsort adtak elő, melyben ötvözték az adventi időszak népi hagyományait és a közismert bibliai történetet Jézus születéséről. Sok kedves dallamot és éneket hallhattunk tőlük; mutatós hópehely-táncukban, igényes szerepjátékukban gyönyörködhettünk. Büszkén tekinthettek rájuk nagy számban jelen lévő szüleik, s minden elismerést megérdemel magyartanáruk, Bukta Erzsébet és osztályfőnökük, Monokné Andrási Edit odaadó felkészítő munkája.

Természetesen érdeklődéssel vártuk nagyobb diákjaink szereplését is. Igazi karácsonyi ajándék számunkra, hogy nem kötelességből, hanem a szeretet-üzenet megosztásának vágyával önként álltak a közönség elé. Milyen érzések töltenek el bennünket karácsonykor?  A költők-írók szavai mellett néhány 11. évfolyamos tanuló személyes élményeinek, gondolatainak megfogalmazására is vállalkozott – ezt külön köszönjük nekik.

Az irodalmi összeállításokat – több éve tartó rendszeres „kulturális együttműködésüket” erősítvén – gimnáziumunk két tanárának, Oláhné Kürtösi Ágnesnek és dr. Demján Adalbertnek az előadása gazdagította.

Az egyes fejezetek között az énekkar kamarakórusa adott elő egy-egy dalt, végül pedig a diákok és tanárok közös éneklése zárta a kellemes karácsonyi estet, melyhez évről évre teljesebb ünnepi díszletet varázsolnak Bodnárné Földi Zita tanárnő és segítői.

Köszönjük mindenkinek a hozzájárulását e meghitt rendezvény sikeréhez. Örömteli ünnepeket kívánunk!

(MZE)