REPÜLŐ ISKOLA PROGRAM-INTENZÍV MATEMATIKA TEHETSÉGGONDOZÁS

A Gondolkodás Öröme Alapítvány az idén újra meghirdette a Repülő Iskola programot a matematika iránt érdeklődő diákok, iskolák számára. Örülünk, hogy gimnáziumunk kilencedik évfolyamos diákjai második alkalommal is lehetőséget kaptak a programban történő részvételre.

Az ELTE és a Gondolkodás Öröme Alapítvány tanárai és az ELTE matematikus hallgatói tartják a foglalkozásokat, a matematika játékos és egyben gondolkodtató arcát megmutatva, valamint megismertetve a diákokkal az önálló gondolkodás örömét. A programokat tartó tanárok nem előadást tartanak, és nem a normál iskolai anyagon túlmutató tárgyi tudást plántálnak a diákok fejébe. Legfontosabb cél, hogy gondolkodni tanuljanak meg a diákok, hogy ne képletek, bemagolt módszerek, alkalmazható tételek után kutassanak a fejükben, hanem engedjék szabadjára a fantáziájukat, és bátran ötleteljenek, kreatívan gondolkodjanak.

Az intenzív tehetséggondozó foglalkozássorozat  2022.01.27-én indult a gimnáziumban 6 fő 9.A és 2 fő 9.B osztályos diákunk részvételével. A háromórás foglakozást Nagy Róbert (ELTE) tartotta. Köszönjük a Gondolkodás Öröme Alapítványnak a lehetőséget és a foglakozásokat, valamint Szabóné Gyöngy Gyöngyi tanárnőnek, a reál munkaközösség vezetőjének a szervező munkáját.

Dr. Pásztorné dr. Vass Anikó

intézményvezető