KOSSUTH BÁL

2017. március 25-én rendezte meg a Kossuth Lajos Gimnázium a Benedek Gábor Sportcsarnokban a Kossuth Bált.

Bálunknak több célja is volt. Egyrészt szerettünk volna a sok munka, rohanás közben kicsit szórakozni és másokat is szórakoztatni. Másrészt nagyon fontosnak tartjuk, ezért egy ilyen rendezvény kapcsán is teret kívántunk adni, a tanárok, szülők és diákok együttműködésének, hiszen az Ő közös munkájuk elengedhetetlen feltétele egy iskola sikeres nevelő-oktató munkájának. És nem utolsó sorban ez egy jótékonysági bál volt, bevételét teljes egészében diákjainkra, az iskola pedagógiai programjának megvalósítására fordítjuk.

A névadónkról megemlékező, − hagyományteremtő szándékkal megrendezett – Kossuth-napok március 23-i és 24-i rendezvényei, valamint a Kossuth Bál előkészületei remek alkalmat teremtettek a fent említett közös munkára, a bál estéje pedig az együttes szórakozásra. A Kossuth-napok illetőleg Kossuth Bál küldetése még az is, hogy értéket teremtsen, képviseljen és közvetítsen, hogy névadónk, Kossuth Lajos örökségét ápolja és gondozza.

A Kossuth Bál programjával igyekezett a legmagasabb minőséget képviselni. Sztárvendégként Nagy Erzsébet ének-zene tanárt, magánének- kamaraművészt invitáltuk vissza Tiszafüredre egy fellépés erejéig, aki igazi „Kossuthos”, hiszen egri tanulmányai után egy ideig „anya iskolájában” a Kossuth Lajos Gimnáziumban dolgozott ének-zene és német nyelvtanárként. Diákjaink is megcsillogtatták tehetségüket: hangjával varázsolta el a közönséget Szabó Erzsébet 10. A osztályos tanuló, akit gitáron kísért szintén a 10.A osztályból Bendő Noémi és Dékány Gergő. Vastapssal díjazta a közönség a Dögei Imréné tanárnő által felkészített francia csoport előadását, akik már többször öregbítették gimnáziumunk hírnevét országos versenyeken.(Balogh Brigitta, Balogh Bence, Tasi Vanda, Sinka Cintia, Juhász Nikolett, Svincsók Vanessza, Kapás Dávid, Szabó Regő, Tamás Levente, Torma Sándor, Hajdu József, Szőllősi Dávid, Miháy Pertonela, Kovács Adrián 11.A osztályos tanulók és Gál Réka 12. osztályos tanuló) Különleges standard és latin-amerikai táncbemutatóval színesítették műsorunkat a Szoldance TSE Többszörös Országos Bajnok magas osztályos párosai, Kotymán Arnold és Muzsai Anna, valamint Szekeres Péter és Petrezselyem Dominika. Gimnáziumunk végzős diákjainak (Czinege Ágnes, Angyal Petra, Szarvas Fanni, Szegedi Enikő, Szegedi Nikolett, Ruzsányi Réka, Farkas Csaba, Nagy Zsolt, Jacobs André Martin, Rózsa Szabolcs, Bornemisza János, Mucza Ádám) keringője zárta a főműsort.

Az est fővédnöki szerepét Kékessy György, Tiszafüred város díszpolgára töltötte be. Az esemény házigazdája Bodon Péter, iskolánk egykori Puskás-díjas diákja volt. Ezen a csodálatos estén több mint 400 vendég ünnepelt velünk. A finom étkekről Ábrahám Tamás gondoskodott, a hajnalig tartó zenét a Blue Sky zenekar biztosította. A hangosításról Szabó Tivadar és fiai, Szabó Roland és Szabó Márk gondoskodtak. A díszítés Nagyné Kendrei Anett és férje, Nagy Krisztián  illetőleg Bodnárné Földi Zita tanárnő kreativitását és keze munkáját dicséri és a következő szülők pénzbeli felajánlásának köszönhetően valósulhatott meg: Nagyné Bonczidai Katalin, Kolozsi Henrietta és Hajnal Zoltánné Poczok Andrea, Czinege Kálmán Lászlóné, Baloghné Gyöngy Veronika .

Megtisztelte jelenlétével a bálunkat Kovács Sándor, a JNSZ Megyei Közgyűlés Elnöke, Ujvári Imre polgármester úr, Vargáné Balogh Irén, alpolgármester asszony, Varga Tibor, a JNSZ Megyei Kormányhivatal Tiszafüredi Járási Hivatalának Hivatalvezetője, Virág Tibor alpolgármester úr, Sági István, karcagi tankerületi igazgató, továbbá a  szakmai helyettese, Kissné Soós Ágnes, nagytiszteletű Szabó Konrád Sándor, a Tiszafüredi Református Egyházközség elnök-lelkésze és felesége, Szabóné Varkoly Zsuzsanna nagytiszteletű asszony, valamint a Lipcsey család tagjai.

Köszönjük, hogy jelenlétükkel támogattak minket a települések polgármesterei, városunk intézményvezetői, iskolánk tagintézmény-vezetői, intézményünk tanárai, a kedves szülők, valamint volt és jelenlegi diákjaink. Köszönjük a szponzoroknak, a rendezvényt patronáló szülőknek, a fellépő diákoknak, felkészítő és szervező tanároknak, hogy lelkes munkájukkal, támogatásukkal lehetővé tették e színvonalas esemény megrendezését.

A Bálon készült fotókat megtalálhatja galériánkban.

Dr. Pásztorné dr. Vass Anikó

     intézményvezető