Tiszafüredi Városkörzeti Floorball Bajnokság

 2018.január 31-én zajlott iskolánkban a II. városkörzeti floorball bajnokság 13 csapat részvételével.

A várakozásoknak megfelelően idén is nagyon jó bajnokságon vagyunk túl, amelyen iskolánk csapatain kívül Tiszaszőlős iskolásai is képviselték településüket. A mérkőzések 8 órakor kezdődtek, ennek így is kellett lennie, hiszen 23 mérkőzés igen tekintélyes mérkőzésszám (ami nem baj). A bajnokság az egész napot keretbe foglalta 8-14 óráig. A bajnokság és az én személyes célom is, hogy megismertessem ezt a viszonylag ismeretlen sportágat, aminek ez akár egy jó reklám is lehet, hogy minél többen válasszák délután ezt a sportot.

A bajnokság 2 kategóriában zajlott 5.-6. és 7.-8. osztályosok a csapatok fiú, lány és vegyes csapatok lehettek. A versenyen iskolánkat az 5.-6. osztályosok közül  5 csapat képviselte, akik nagyon szép eredményeket  értek el. Különösen a  6.A osztályosok, akiknek 2 csapatából az egyik 4. helyen végzett. A másik a Nem nyilatkozunk csapat, az igen rangos mezőnyben, egy rendkívül izgalmas és szoros döntőn szerezte meg a bajnoki címet, amit a büntetőpárbaj végén 3-2 arányba nyertek meg.

A 7.-8. osztályosok szintén nagyon szépen szerepeltek a rangos mezőnyben, amelyben iskolánkat 3 csapat képviselte kimagasló eredménnyel. A 7. osztályosok egyik csapata a Hokisok a 3. helyig menetelt, de náluk még szebben szerepelt a Füredi Phalanx csapata a 8. osztályosaink, akik úgy nyerték meg a bajnoki címet, hogy egyetlen gólt sem kaptak az egész bajnokságon.

Végeredmény:

 

5-6 osztályosok

  1. hely: Nem nyilatkozunk KLG (6. A)
  2. hely: Tiszaszőlős 2. csapata
  3. hely: Tiszaszőlős 1. csapata
  4. hely: KLG 6. A
  5. hely: Floorballos lányok KLG (5. A)
  6. hely: KLG 5. A Lányok
  7. hely: 5. A fiúk
 

7-8 osztályosok

  1. hely Füredi Phalanx
  2. hely Tiszaszőlős 1. csapata
  3. hely Hokisok
  4. hely Tiszaszőlős 2. csapata
  5. hely Tiszaszőlős 3. csapata
  6. hely Magyar arany

Gratulálok a szép eredményekhez !

A floorball egy svéd eredetű sport, amit más néven palánklabdának is neveznek. A sportot egy 20×40 méteres pályán egyszerre 5-5 mezőnyjátékos és 1-1 kapus játsza, egy 72 milliméter átmérőjű 26 lyukat tartalmazó műanyag labdával. A játékot az a csapat nyeri, amelyik több gólt szerez persze szabályos kereteken belül. A szabályok elérhetőek a www.hunfloorball.hu oldalon. Az egyszerűsített iskolai szabályokat, amik elsősorban a tanulást szolgálják és a sport megismerését segítik Hajdu József  12.A osztályos tanuló készítette el , aki szívesen megismerteti bármelyik osztályt ezzel a szép és látványos sportággal.

Remélem, még sokszor megrendezésre kerül  ez a bajnokság akár nagyoknál is és remélem ez segített abban,hogy többen válasszák a floorballt délutáni foglalkozásként, mert ez egyenes út lehet a diákolimpiára.

Hajdu József (U-licences floorball játékvezető) 12.A osztály