XXVI. Kaán Károly Országos Természet- és Környezetismereti verseny

2018. április 13-án, Szolnokon a NEFAG Zrt. Erdei Művelődési Házban került megrendezésre a megyei döntő. A versenyre készülés részét képezte a természetismeret órán tanultakon kívül Kaán Károly élete és munkássága, a Hortobágyi Nemzeti Park a Balaton-felvidéki Nemzeti Park és a Bükki Nemzeti Park alapvető ismeretanyaga, valamint a TermészetBÚVÁR öt számából tizenöt cikk (több mint harminc oldal) alapos ismerete. A versenyfeladatok változatosak és érdekesek voltak, másfél óráig lehetett a megoldáson dolgozni.

Iskolánkat Hegedűs Réka és Kis Liliána 5. osztályos diákok képviselték. A rendkívül sok kiadott anyag ellenére a tesztlap kitöltésében elért pontszámok alapján nagyon szoros volt a verseny. Réka a 11. helyen, Liliána a 13. helyen végzett. A szerényebb eredmény ellenére is, a lányok a következő tanévben is szeretnének nevezni a versenyre.

Az írásbeli feladatokat követően terepgyakorlaton vettek részt a tanulók, ahol egy vizes élőhelyet kerestek fel, valamint az erdő aljnövényzetét és a csatornapart növényeit és állatait figyelték meg.                                                                                                          Már mindenki a verseny megnyitóját várja

                                                          A tesztlap kitöltése után Ernő bácsi vezetésével terepgyakorlaton vettek részt a diákok

 

Gratulálunk a teljesítményhez!

Felkészítő tanár: Fazekasné Gál Erzsébet