PUSKÁS-DÍJAZOTT SZŐLLŐSI DÁVID

OSZTÁLYFŐNÖKI JELLEMZÉS

Szőllősi Dávid László a Kossuth Lajos Gimnázium nyolcosztályos tagozatának végzős diákja. Az osztály egyik vezéregyénisége, jó közösségi ember, a többiek figyelnek rá, tisztelik, hallgatnak a véleményére.

Dávid kiváló színészi vénával is rendelkezik és ezt a 8 év alatt, ahol csak alkalma volt, kamatoztatta is. Akár magyar-, akár franciatanára kérte meg bármilyen szereplésre, versmondásra, éneklésre, mindig sikeresen teljesítette feladatát. Dobogós helyezéseket ért el megyei és országos versenyeken is, ezért mindig büszkék lehettünk rá. A teljesség igénye nélkül emelnék ki néhányat a versenyeredményei közül, amelyekkel öregbítette iskolánk hírnevét.

  1. osztályban:
  • Városi vers- és prózamondó versenyen 1. vagy 2. helyezést ért el évről évre
  • Verssel, dallal megyei franciaverseny –prózamondás kategóriában- 1. helyezés
  1. osztályban:
  • A nyolcosztályos gimnáziumok tanulmányi versenyén – Szép magyar beszédből 1. helyezést ért el, nemcsak 10., hanem 11. évfolyamban is
  1. osztályban:
  • Mardi Gras országos francia verseny – versmondásban – 1. helyezéssel jutalmazták
  • Verssel, dallal megyei franciaverseny – versmondás kategóriában – 1. helyezés
  1. osztályban:
  • Nyolcosztályos gimnáziumok tanulmányi versenyén – Szép magyar beszéd kategóriában 2. helyezés
  • Mardi Gras országos franciaverseny –prózamondás kategória- 1. hely

Kiváló előadó-képességének és szép orgánumának köszönhetően gyakran kérték meg városi műsorok konferálására is.

Mindig tisztelettudó volt tanáraival és diáktársaival, ezért mindenki szerette, diáktársai felnéztek rá, példaképnek tekintették.  Őrá nem jellemző a mai gyerekek pongyola, szleng stílusa; szünetekben mindig tartalmas beszélgetéseket folytatott a körülötte lévőkkel. Ha kellett, beugrott lebetegedett osztálytársa helyett is egy fontos országos megmérettetésen, lehetett rá számítani, soha nem mondott nemet senkinek.

A kultúra minden területére nyitott volt, az irodalom, a színház, a képzőművészet, a zene, a történelem, tehát a humán műveltség bármelyik területe iránt fogékony, és ahol csak tudta, meg is csillogtatta műveltségét.

Szülőfalujában, Sarudon 5 éven keresztül egy kis kézi kamerával egyedül szerkesztette a Falu TV-t, riportokat készített, vágott. Tagja a falu népdal- és néptánc-csoportjának, rendszeresen részt vesz a falu kulturális életében, akár vőfélykedik is, ha kell. Fiatalok és idősek egyaránt kedvelik. Ebből is látszik, hogy minden korosztállyal kiválóan megtalálja a hangot, kedves karaktere szeretetre méltó. Az ilyen személyiség a mai világban már ritkaságszámba megy!

Az érettségi után a Debreceni Egyetem magyar-történelem szakán szeretné folytatni a tanulmányait. Azon ritka tanulónk, aki tudatosan készül a pedagógusi-tanári pályára, és ráadásul bevallotta osztályfőnökének egyik beszélgetésük alkalmával, hogy szeretne visszajönni a mi iskolánkba, s ezzel óhatatlanul éreztette velünk, volt tanáraival, hogy szereti és tiszteli ezt a pedagógus-közösséget, és erre csak azt válaszolhatjuk mi is: Kedves Dávid: visszavárunk!

gratulálunk az elismerő díjhoz!