Tanévnyitó / 2018

Kegyes volt az idei naptári év a tanulóifjúsághoz: a diákok utolsó nyári hétvégéje már a szeptembert rövidítette két nappal. Így csak szeptember 3-án került sor a tanévnyitó ünnepségre iskolánkban is.

Dr. Pásztorné dr. Vass Anikó intézményvezető üdvözölte a megjelenteket: az ünneplőben felsorakozott osztályokat, a tanárokat és a szülőket s a városvezetést, valamint az iskolafenntartót képviselő vendégeket: Ujvári Imre polgármestert, Virág Tibor alpolgármestert és Sági Istvánt, a Karcagi Tankerületi Központ igazgatóját.

Iskolavezetőnk beszédében visszatekintett a júniusi évzáró óta történt eseményekre. Felsorolta az épületben végzett nyári felújítási munkálatokat, a sikeres pályázatokat, az intézményünket érintő utazásokat, a nyelvvizsga-fronton elért sikereket. Kiemelte Kiss Erik 12.C osztályos tanuló rangos nemzetközi sporteredményét: hetedik helyezett lett Portugáliában a kajak-kenu világbajnokság B-döntőjében.

Az igazgatónő köszönetet mondott az iskolai felújításokat végző vállalkozói és szülői támogatásokért, továbbá Bodnárné Földi Zita tanárnőnek az iskolaépületet barátságosabbá varázsoló dekorációs ötletekért és kivitelezésükért. Ezt követően bemutatta a tantestület „régi-új” tagjait – ugyanis a korábbi években már találkozhattunk velük óraadókként –: Szabó Anikó biológia-kémia szakos tanárnő most a harmadik szakjának, a németnek a tanítására érkezett hozzánk, Pál László pedig testnevelést és rajzot tanít majd. Vladár László óraadóként folytatja a történelem oktatását.

A most induló két ötödikes és két kilencedikes osztály élére Dr. Ceglédi Erzsébetet (5.A) és K.Nagyné Pataki Noémit (5.B), valamint Kovács Pétert(9.B) és Tudesze Csabát (9.C) nevezték ki.

Hagyomány már, hogy a 6.A osztályosok kis műsorral üdvözlik az újonnan belépő tanulókat. Most is jó hangulatú „nyárbúcsúztató” előadást kaptunk a kisdiákoktól, dalokkal fűszerezve. Felkészítőik Tóthné Kovács Irén és Fügéné Szádeczky Csilla tanárnők voltak.

Ezután az igazgatónő szorgalmat, kitartást, jó eredményeket kívánt a KLG tanulóinak, értő-érző, figyelmes és türelmes magatartást a közösségben, személyiségfejlesztő tudást és élményeket. Ezzel megnyitotta a 2018-19-es tanévet. Az osztályok a termeikbe vonultak, hogy az évindító feladatok sokaságát már a saját szűkebb közegükben, osztályfőnöki órák keretében rendezzék.

Eredményes iskolaévet kívánunk minden érintettnek!

(MZE)