AJÁNDÉK DIGITÁLIS ZONGORA

A Kossuth Lajos Gimnáziumban a gesztor intézmény, valamint 4 tagintézményünk, a KLG Kossuth Lajos Általános Iskolája, a KLG Nagyiváni Általános Iskolája és a KLG Tiszaszőlősi Általános Iskolája a 2018-19-es tanévet a Karcagi Tankerület ajándékával, egy Yamaha Arius YDP163 típusú zongorával kezdhette.

A diákok ének-zene oktatása ezzel a hangszerrel sokkal minőségibbé vált. Az új zongoránk rendkívül esztétikus kinézete mellett, gyönyörű, hangversenyzongora hangzást ad. A digitális technika pedig új lehetőségeket biztosít. Hét oktávos kalapácsmechanikás billentyűzetén még a billentyűérzékenység is állítható, többféle hangszínnel, zengéstípussal lehet megszólaltatni.

A hangszer minden ének-zene órán, kóruspróbán nélkülözhetetlen, a beénekléshez, a népdalok, műdalok zongorakíséretéhez szintén.

Fügéné Szádeczky Csilla (gimnáziumi ének-zene tanár): „Ezután szívesebben játszom el élőben a zongoradarabokat, ezzel fejlesztve a diákok zenehallgatási készségét.

Az iskolai ünnepségeket is színesebbé teszi:

  • a Himnuszt és a Szózatot énekelhető magasságban kísérve, minden diák és tanár számára lehetővé teszi a közös éneklést,
  • a kamarakórusunk is tud zongorakíséretes dalokat énekelni,
  • tehetséges zongorista diákjaink is felléphetnek.”

Köszönetünket fejezzük ki a Karcagi Tankerületi Központnak.

Dr. Pásztorné dr. Vass Anikó

       intézményvezető