A VILÁG LEGNAGYOBB TANÓRÁJA

Az ENSZ 2015 szeptemberében indította útjára a „Project Everyone” kampányát, amelyben a Világ Legnagyobb Tanórája keretében a 17 újonnan megfogalmazott Globális Célját szeretné megismertetni a gyerekekkel. A kezdeményezés hatására világszerte számos ország – köztük Magyarország is – csatlakozott ehhez a nemzetközi projekthez. Az immár negyedik alkalommal megrendezésre kerülő témahéthez az idén csatlakozott gimnáziumunk.

2018.szeptember 24-26- ig, 4 pedagógusunk vállalkozott arra, hogy akár magyar nyelven, akár az angol nyelv segítségével feltárja, hogy mit tehetnek az iskolás gyerekek a Globális Célok elérése érdekében. A Világ Legnagyobb Tanórája tananyagát és kiegészítő anyagait az ENSZ koordinálásával egy szakértői csapat készítette és a főbb világnyelveken tették elérhetővé.

Az órákon kitűzött célunk volt, hogy a diákok megértsék a Globális Célok kölcsönös összefüggését, valamint felismerjék a Globális Célok és saját életük közötti összefüggéseket.

Kátai Andrea a 10. B osztály osztályfőnöke, Hajdu Éva, a 11. B osztály osztályfőnöke, valamint Hegedűsné Trázsi Mária, a 10. C osztályfőnöke az osztályfőnöki órák keretében ismertette meg diákjaival a Globális Célokat, és személyes élményeken keresztül kötötték a valós élethez ezeket a célokat, elgondolkodtató feladatok segítsége révén. A diákok megfogalmazták saját vállalásaikat is-mit tehetnek ők, hogy a szükséges változások megvalósuljanak.

Dr. Pásztorné dr. Vass Anikó a 12. B osztály angol nyelvű csoportjával, valamint a 10. B osztály angol csoportjaival a What World Do You Want to See in 2030? kérdésre kereste a választ a Globális Célokat végiggondolva. A diákok csoportmunkában dolgozva projektet készítettek, feltérképezve a jelenlegi helyzetet városunkban, illetve a nagyvilágra kitekintve.

Köszönöm a programot megvalósító pedagógusok és a résztvevő diákok munkáját.

További képek a Galériánkban

Dr. Pásztorné dr. Vass Anikó

  intézményvezető