„UTAZÁS AZ AGYKÉREGBE”

A Kossuth Lajos Gimnázium 7 diákja (Demján Mária, Koncz Dávid, Rideg Éva, Tóth Imre, Fehér Krisztina, Kiss Dóra, Szabó Zsolt) utazott 2018.10.15-én Debrecenbe Fazekasné Gál Erzsébet tanárnő kíséretében, a Szegedi tudós Akadémia által megrendezésre kerülő „Utazás az agykéregbe” című előadásra. Akkreditált kiváló Tehetségpontként a Kossuth Lajos Gimnáziumban kiemelten fontosnak tartjuk a tehetséggondozást. A Szegedi Tudós Akadémiával a Tóth Árpád Gimnázium révén dolgozunk együtt már második éve.

Hétfő délután a Tóth Árpád Gimnáziumban Dr. Tamás Gábor professzor “Utazás az agykéregbe” címmel tartott előadást. Az előadáson lehetőségünk volt megismerni, hogy mi tesz minket emberré. Dr. Tamás Gábor professzor felvilágosítást adott az emberi és állati agy közötti különbségekről. Mindenki nagy figyelemmel kísérte a bemutatót, ezt követően a felmerülő kérdéseinkre is választ kaphattunk. Ezek után mi is megcsillogtathattuk tudásunkat a gyakorlatban.

Sertés agyat boncoltunk Gőz József tanár úr és Fazekasné Gál Erzsébet tanárnő segítségével. A feladatokat csoportokban végezhettük el, amibe mindenki izgalommal vágott bele. Az előadással és a gyakorlati feladatokkal új ismereteket kaphattunk. Például megismerhettük közelebbről az agy részeit. A programon résztvevők segítőkészek voltak, ami a jó hangulatot eredményezett. Nagyon jól éreztük magunkat, reméljük több ilyen eseményen is részt vehetünk majd.

Koncz Dávid, Fehér Krisztina

11.A osztályos tanuló