KLG SZALAGAVATÓ 2018

Emlékezetes nappá vált 2018. november 10. a tiszafüredi Kossuth Lajos Gimnázium tizenkettedikes évfolyama számára, ugyanis ekkor tartották szalagavató ünnepségüket a városi sportcsarnokban, amely a mutatós dekoráció által átlényegült az alkalomhoz illő díszteremmé.

Az ünnepi rendezvény első része az iskolai hagyományokat követte. Fanfárok jelezték a kezdést és a bevonulást, felsorakozott a három végzős osztály, élükön az osztályfőnökök: Nemesné Jóvér Mária, Bekéné Németh Tímea és Magyarné Ficzere Andrea tanárnők, mögöttük pedig alsóbb éves diáktársaik.

A műsorvezető üdvözölte az egybegyűlteket: a járásunkat és városunkat, valamint a Karcagi Tankerületi Központot képviselő protokollvendégeket, a végzősöket és a megjelent hozzátartozókat. Megköszönte mindazok munkáját, illetve szponzori támogatását, akik hozzájárultak a szalagavató színvonalas megrendezéséhez.

Dr. Pásztorné dr. Vass Anikó intézményvezető asszony örömmel említette meg a szervezés és felkészülés során megnyilvánuló jó közösségi szellemet, az iskolai összetartást. Megköszönte az osztályfőnökök és a szaktanárok eddigi oktató-nevelő munkáját, akik nélkül a végzős fiatalok nem azokká a fiatal felnőttekké váltak volna, akikké váltak. A rendező évfolyam tanulója, Molnár Luca (11.A) Wass Albert költeményével nyitotta meg az ünnepi műsort.

Ezután tanártársai képviseletében a 12. A osztályfőnöke, Nemesné Jóvér Mária osztotta meg ünnepi gondolatait. Meghatottan elevenített föl egy-egy maradandó eseményt vagy pillanatot, köszönetet mondott, dicsért s biztatott, és persze figyelmeztetett az utolsó tanév elkövetkező kihívásaira is, amihez szorgalmat, kitartást kívánt.

Az avatandók nevében Nagy Janka (12.A) mondott verset. Ezt követően osztályonként zajlott a szalagtűzés, majd a tanulók köszönetnyilvánítása. Az „A” osztály meghívta előző osztályfőnökét, Sütőné Seres Adrienn tanárnőt is, aki ötödiktől nyolcadikig tanította őket. Mindegyik osztályfőnöknek virággal köszönték meg a fiatalok a velük és értük végzett sokrétű pedagógustevékenységet. Az alma mater emléklapjait az iskolatársak nyújtották át a végzősöknek. Végül az elsötétült teremből gyertyafényben, megható dal kíséretében vonultak ki e nap ünnepeltjei.

Az est második felvonását a táncműsor jelentette. A hagyományos táncrenden ezúttal újítottak. A 12. évfolyam az összetartozását kívánta kifejezni azzal, hogy az osztályok egymást követő csoporttáncainak közös nyitó és záró keringővel egy keretet komponáltak. Elegánsan mutatós volt mindegyik koreográfia: a méltóságteljes palotás, valamint a fenséges bécsi és angol keringők. Jogosan illette a nyílt színi köszönet a táncoktatókat, Árvai Zsigmondot, Nagy Csabánét és Nagy Csabát – mindegyikük a helyi művészeti iskola táncpedagógusa. A közönség pedig mindvégig sok-sok tapssal juttatta kifejezésre a tetszését.

Utolsó akkordként az ifjú táncosok lehetőséget kaptak a kötetlen felkérésre, és táncba hívhattak szülőt, testvért, barátot, illetve bárki csatlakozhatott a táncolókhoz. E derűs báli élményt az örömteli gratulációk és fotózások forgataga zárta.

Szeretettel gratulálunk maturanduszainknak a szalagtűzés és bál alkalmából, s a továbbiakban zavartalan érettségi felkészülést, majd sikeres vizsgákat kívánunk nekik.

A Szalagavatóról készült videót megtekinthetik itt , képeinket pedig galériánkban.

(MZE)