MEGÚJULT A GIMNÁZIUM FÖLDSZINTI FOLYOSÓJA

Gimnáziumunk 1951 szeptemberében kezdte meg működését. A négyosztályos gimnáziumi osztályoknak a mai KLG Kossuth Lajos Általános Iskolájának épülete adott helyet. 1968 szeptemberében már egy teljesen újonnan épített épületben folyt az oktatás, s a gimnázium fokozatosan a megye legkorszerűbben felszerelt gimnáziumai közé tartozott. Az elmúlt 50 év azonban nyomot hagyott az épületen. A régi szárny folyosóinak kőburkolata nem csupán esztétikailag hagyott kivetnivalót maga után, hanem helyenként a hidegburkolat elmozdult, feltöredezett, javíthatatlanná vált.

Számba vettük a felújítási módokat és összevetettük azok költségeit, hiszen 330 m2 felületről kellett gondolkodnunk. Minden körülményt figyelembe véve az önterülő műgyanta padló megvalósítása mellett döntöttünk.

Az épület infrastrukturális fejlesztésére fordítható költségvetésünkből a fenntartónk, a Karcagi Tankerületi Központ támogatta az elképzelésünket, így még decemberben megvalósulhatott a teljes földszinti folyosó felújítása. A munkálatotokat a Holdem Építőipari Kft. végezte két hétvégén, december 7-9-én, valamint december 14-15-én.  A régi járólap felületet felcsiszolták, a hibákat műgyantával javították, majd az alapozást a kvarchintést és a portalanítást követően a felületet önterülő fedő réteggel látták el. A munka befejező lépését jelentette az általunk választott chips beszórása, mellyel a krémes szín „mákos” mintát kapott.

A gimnázium közössége, mind a diákok, mind a pedagógusok örömmel vették birtokba hétfőn a lenyűgöző látvánnyal bíró, megújult folyosót. Terveink között szerepel a következő tanévben az első, valamint a második emeleti folyosó burkolatának műgyanta burkolattal történő megújítása.

Köszönjük tankerületünk anyagi hozzájárulását (2.603.000 Ft), melynek köszönhetően tovább szépülhetett, tanuló barátabbá válhatott gimnáziumunk.

Dr. Pásztorné dr. Vass Anikó

intézményvezető