Beszámoló a Bibó István Tehetséggondozó táborban eltöltött napokról

A nyár utolsó napjaiban az Agria Universitas Egyesület jóvoltából 3 napot tölthettünk el Felsőtárkányban, ahol a Bibó-program keretein belül 14-18 éves, a társadalomismeret és a történelem iránt érdeklődő fiataloknak szervezett szakmai előadásokat hallgathattunk meg.

12439247_932156083540673_8958671246710158191_n

A tábor célja a fiatalok érdekképviseleti tevékenységének hatékonyabbá tétele.  A csoportos munka, a közös tanulás révén komplex megoldásokat találjunk a helyi társadalom előtt álló problémákra. Az előadók a sokoldalú tapasztalatok bemutatásával segíteni akartak bennünket abban, hogy pontosabban határozzuk meg saját problémáinkat, és leginkább használható megoldásokat találjunk a kisebbségi önkormányzatok és a civil szervezetek szerepeinek feltárásában.

A táborban elhangzott előadások azt a célt is szolgálták, hogy az iskolában szerzett tudásanyagon túl is informáltak legyünk és megismerhessük a társadalomtudományi kutatások módszertanát és az egyes témák tudományos hátterét.
Ilyen előadások voltak pl.: Új világrend a 21. században, A kommunikáció szerepe az érdekérvényesítésben, A Kádár rendszer közelről, Konfliktusok – békefolyamatok.
Érkeztek diákok Egerből, Ózdról, Putnokról és mi ketten Tiszafüredről.

A társaság és a hangulat remek volt, az előadások érdekesek voltak.
Mindenkinek csak ajánlani tudjuk!

Kecskeméti Adél és Farkas Balázs
10. A osztály