A csodák itt történnek!

A Szegedi Tudós Akadémia foglalkozásán vettünk részt a debreceni Tóth Árpád Gimnáziumban, 2019. október 16-án Fazekasné Gál Erzsébet tanárnő kíséretében. A téma előadója dr. Turchányi Béla traumatológus, a Magyar Traumatológus Társaság elnöke volt. Betekintést nyerhettünk a baleseti sebészek munkájába, amely a sokszor megrázó látvány mellett a csodaszámba menő gyógyítás és gyógyulás élményét is adja. Rendkívül szórakoztató, élménydús, alkalmanként meghökkentő volt a doktor úr előadása. Sajnos a műcsonton elvégzett csontegyesítő műtéti gyakorlatra csak egy diáknak volt lehetősége, a többiek kivetítőn követhették nyomon a sebészi eljárást.

A hazafelé út alatt megállapítottuk, hogy ezt a rendkívül szerteágazó gyógyító munkát csak a legjobban felkészült orvosok tudják eredményesen, gyorsan és hatékonyan elvégezni, amely sokszor nem csak fizikailag nehéz, hanem gyakran lelkileg is megterhelő.

A programon résztvevő diákok: Enyedi Boglárka, Kócsik Klaudia és Török Eszter 11. évfolyamos emelt szintű biológia fakultációs csoport tagjai.