Palacsinta-napi vetélkedőn jártunk

Immár 4 éve kerül megrendezésre Tiszafüreden az a városkörzeti vetélkedő, amelyet az angol, illetve a német nyelvet tanuló diákok minden évben szívesen várnak. Ez a Palacsinta napi vetélkedő, melyet hagyományosan Húshagyó Kedden tartunk. A versenyt az idei évben a Szent Imre Katolikus Általános Iskola idegennyelvi munkaközössége szervezte és bonyolította le iskolájuk tornatermében, február 25-én. A tiszafüredi iskolák közül a vendéglátó iskola csapatain kívül gimnáziumunk és a Kossuth Lajos Gimnázium Kossuth Lajos Általános Iskolája is képviseltette magát.

A diákok lelkesen készültek a feladatra, plakátot terveztek és készítettek, jelmezeken ötleteltek, valamint egy ínycsiklandozó palacsintatállal is megörvendeztették a zsűrit. Mivel a versenyen elméleti tudást mérő tesztkérdések és gyakorlati, játékos csapatmunkát igénylő feladatok egyaránt szerepeltek, a hagyománnyal kapcsolatos szókincsünket is bővítettük a vetélkedő előtt.

A verseny célja, hogy egy vidám délutánon együtt tölthessünk egy kis időt a különböző iskolák tanulóival és tanáraival egy tréfás, jó hangulatú vetélkedő keretében, és megismertessük diákjainkkal a tanult idegen nyelv kultúrájának egy újabb szeletkéjét.

A versenyen 5-8. évfolyamos diákjaink vettek részt egy-egy csapattal, közülük 2 csapatunk is dobogós helyen végzett:

az 1. helyen a 8. osztályos csapatunk, melynek tagjai:

Nagy Tímea

Szűcs Evelin

Borbély László

a 3. helyen a 7. osztályos csapatunk, melynek tagjai:

Hegedűs Réka

Kis Liliána

Tudesze Petra

 

Gratulálunk minden résztvevőnek és köszönjük szépen a Szent Imre Katolikus Általános Iskolának a remek szervezést és a szívélyes fogadtatást!

Monokné Andrási Edit