MÁJUSI LANGUAGECERT NYELVIZSGA A GIMNÁZIUMBAN

A LanguageCert Nemzetközi Angol Nyelvvizsgaközpont úgy döntött, hogy megszervezzük a májusi vizsgát. A következőket kell tudni ezzel kapcsolatban:

–        A vizsga dátuma: 2020. május 22. péntek.

–        A B2 szintű vizsga 9:00-kor kezdődik, a C1 szintű vizsga 12:30-kor kezdődik.

–        Csak írásbeli vizsgát szervezünk B2 és C1 szinteken.

–        Csak azok vizsgázhatnak, akik az idén érettségiznek és felvételiznek.

–        Az iskola épületébe csak azok léphetnek be, akik vizsgáznak vagy felügyelnek.

–       Egy teremben maximum 10 vizsgázó ülhet le, a távolságnak a vizsgázók között minimum 1,5 méternek kell lennie.

Azokat a vizsgázókat, akiknek van érvényes vizsgajelentkezése a márciusi és májusi vizsgára, e-mailt fognak kapni a lehetőségeikről. Ha nem az idén érettségiznek/felvételiznek, akkor a vizsgát ingyenesen elhalaszthatják a következő őszi vizsgaidőszakra vagy visszaléphetnek a vizsgától. Ha visszalépnek, akkor visszakapják a vizsgadíjat. Akinek komplex jelentkezése van, levizsgázhat most írásbeliből és ősszel szóbelizhet. Ha visszalép a szóbelitől és most csak írásbelit csinál, akkor a komplex vizsga és az írásbeli vizsga különbözetét visszautalják nekik.  

A lehetőséggel esélyt adnunk azoknak a diákoknak, akik tovább szeretnének tanulni és szükségük van a plusz pontra a felvételinél. A jelenlegi rendelkezések szerint az írásbeli vizsga után is megkapják a többletpontot az idei felvételi eljárásban bizony sokaknak fontos a plusz 28 vagy 40 pont.

A vizsgára 2020. május 5-ig lehet jelentkezni. Az eredményeket legkésőbb június 21-ig megkapják a vizsgázók és a bizonyítványokat felhasználhatják a felvételi eljárásban.

Dr. Pásztorné dr. Vass Anikó