Gólyaavató hét a KLG-ben

Az elmúlt hét során felavatták iskolánk idei gólyáit: immár teljes jogú iskolapolgárai a gimnáziumnak.

 A hét folyamán egy-egy nap jutott egy-egy osztályra, hogy az őket avató felsőbb évesek elképzeléseit teljesítsék.

Kedden a 9.C-sek egy farm dolgozóinak öltöztek be, iskolatáskájukat pedig vödörre cserélték. A fiúk kötényes-otthonkás-kendős lányok és nénik lettek, a leányok gumicsizmába, munkanadrágba bújtak. Élen járó munkavezetőjük természetesen az osztályfőnökük, Füstösné Petróczki Klára tanárnő volt.

Szerdán az ötödikesek az animációs filmből ismert kis „minyonok”-ként vonultak végig az iskola folyosóin, követve a főgonosz Gru jelmezében rejtőző osztályfőnöküket, Monokné Andrási Edó nénit.

A csütörtöki napon a 9.B-sek bájos óvodásokká fiatalodva kísérték osztályfőnök-óvónénijüket, Hajdú Éva tanárnőt, s minden szünetben zengett a dal: „De nehéz az iskolatáska…”

 Mindegyik nap délutánján a 8. órában avatási feladatokon kellett átesnie az új diákoknak. Ismerős és újszerű, szellemes vagy kellemes feladatokat kellett teljesíteniük. – Gond nélkül sikerült ez mindenkinek, s nagy megkönnyebbüléssel mondták el végül a tréfás eskü szövegét, majd megkapták az iskolajelvényt.

 Az osztályok bemutatkozó műsoraira a szombati munkanapon, három tanóra megtartása után került sor a zsúfolt tornateremben. Nagy várakozással telepedtünk be mi tanárok, diáktársak, szülők és egykori diákok egyaránt.

Elsőként az 5.A pelyhes szárnyú gólyácskái röppentek színpadra, és remekül komponált párbeszéd bontakozott ki köztük és afrikai nővé maszkírozott osztályfőnökük között. Az Afrika helyett iskolánkba tévedők sok kérdésére megnyugtató válaszok érkeztek, s eközben mutatós koreográfiát is láthatott a közönség.

 A „B” osztályokat az iskolai köznyelv „stréberekként” tartja számon, akik mindig érdeklődőek és tanulósak. Önironikus bemutatkozással indult műsoruk: ők már most mindenben ügyesek és felülmúlhatatlanok – persze a néptánc tanulása épp kudarcba fulladt. Ezután egyes tantárgyakhoz kötődően tréfás, néha pikantériával fűszerezett jeleneteket mutattak be.

 A „C”-sek először az osztályfőnökük kihangosított gondolataiban jelentek meg, majd a KLG-TV különböző csatornáin a műsorok résztvevőiként. Eközben kibontakozott egy osztálytabló, s megtudhattunk egyet-mást az osztály német ajkú, sportoló, táncos lábú vagy épp kísérletekkel foglakozó tagjairól.

 Ígéretes osztályközösségeket ismertünk meg; fiatalos lelkesedést, ötletes megoldásokat, szórakoztató előadásokat kaptunk.

Köszönjük az igényes felkészülést, és tartalmas, eredményes tanulóéveket kívánunk!

 

(MZE)