Iskolai és városi megemlékezés az októberi forradalom 60. évfordulóján

Az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójára iskolánkban pénteken délelőtt ünnepi műsor keretében emlékeztünk, melynek forgatókönyvét Bukta Erzsébet és Bekéné Németh Tímea tanárnők állították össze, és a 10. B osztály tanulói vitték színre.

Az ünnepi szónok Szarvas László tanár úr volt, aki történész szempontból világította meg a forradalomhoz vezető okokat s a következményeket.

okt5

Ezt követően a tanulók ideillő zenei bevágásokkal bővített szerepjátéka felidézte a rendkívüli történelmi fordulat előzményeit, a dicső napok eseményeit, résztvevőit és eszméit.

okt1

Rendhagyó történelemórának is tekinthettük beszédet és az előadást, hiszen bővítették vagy megerősítették ismereteinket 1956-ról. Úgy tapasztaltam, hogy a mai fiatalok elismerik és tisztelik az egykori „pesti srácok” és harcostársaik kiállását az emberi szabadságjogokért és a nemzeti függetlenségért.

okt2

A színpadi játék a harcokban elesettek, illetve a később elítéltek vagy kivégzettek jelképes elgyászolásával zárult.

okt4

 Az ünnepi beszédet és az emlékműsort előadták a Művelődési Házban tartott városi ünnepségen is. A közönség mindkét helyszínen elismerő tapssal köszönte meg a felkészítőknek, a közreműködőknek és a technikai segítőknek a méltó megemlékezést.

 (MZE)