„Lépkedjünk a történelmen!”

Iskolánk diákönkormányzata az éves feladatai között fogalmazta meg, hogy jó lenne történelmi évszámokat elhelyezni a lépcsőkön. A kivitelezésben és a megvalósításban szívesen vett részt osztályunk, a 8.A.

Sokat gondolkodtunk azon, hogy hogyan is kellene megvalósítani az ötletet. Elsőként a laminálás jutott eszünkbe, majd az öntapadós fóliára nyomtatás. Az utóbbi nyert, amit egy karcagi nyomdász és egy lelkes szülőpár (Földvári József és felesége) segített megvalósítani rövid időn belül.

Az őszi szünet előtti utolsó tanítási napon fogtunk neki a nagy munkának. Néhányan a lépcsőket sikáltuk, néhányan az évszámokat rendeztük, és az ügyesebbjei az osztályfőnökünknek és a szülőknek segítettek ragasztani.

Összesen 24 darab fontos történelmi esemény dátuma került fel a lépcsők homlokára. Mire az utolsó évszám is a helyére került, kellemesen elfáradtunk, de a látvány mindenért kárpótolt bennünket. Büszkék vagyunk magunkra, hogy sikerült az ötletet megvalósítani!

Az első használatba vétel után tapasztaltuk, hogy sérülékenyek a fóliák, ezért valamilyen erősítés szükséges. Az elmúlt napokban erre is megtaláltuk a megoldást, és örömmel mondhatjuk, hogy most már lépkedhet mindenki bátran a történelmen!

 

Földvári Tünde Teréz 8.A