Szalagavató – 2016

Az idén a szokásosnál egy héttel később rendeztük meg hagyományos szalagavató ünnepségünket.  Megújult díszlet várta már azokat is, akik pénteken este a táncos főpróbát nézték meg. Évről évre ilyenkor is megtelik a csarnok gyönyörködni vágyó hozzátartozókkal.

Az igazi ünnep azonban a szombat délután. Minden a rendezők munkáját dicsérte, ezért aztán pontosan 16 órakor a fanfárok hangjával kezdetét vehette iskolánk legmeghittebb ünnepe. A 12. évfolyam tanulói – most először – az iskola egyenruhájában vonultak be.

A Himnusz meghallgatása után – a szokásostól eltérően – szólt az ünnepeltekhez a város polgármestere is, majd a hagyományoknak megfelelően a 11. évfolyam nevében Szegedi Enikő mondott verset. Az osztályfőnökök közül az idén dr. Pásztorné dr. Vass Anikó köszöntötte az ünnepelteket. Az ő kedves és meghitt szavai után a 12. B osztály tanulója, Szivák Judit szavalata következett.

A program első része a szalagtűzéssel folytatódott. Minden osztály megilletődötten fogadta az osztályfőnökeik által feltűzött kis szalagot, és virággal köszönte meg nekik azt a fáradságos munkát, amivel idáig kísérték őket.

A szünet után a látványé volt a főszerep. Mindhárom osztály igényes, szemet gyönyörködtető táncot mutatott be. Az A-sok és B-sek tartották magukat a hagyományhoz, palotással illetve keringővel kápráztatták el a nagyérdeműt. Nem maradt le mögöttük a C osztály sem, vidám, mutatós latin-amerikai táncot adtak elő.  A produkció végén megköszönték a felkészítő tanárok  – Nagy Csaba és Gyarmati Viktória – munkáját.

Az este most is a közös tánccal illetve fotózkodással ért véget. Reméljük ez a nap is szép emlék lesz minden ünnepeltnek.