Menzabefizetés

A menza befizetésére 2018. június 4-5.-én (hétfő-kedd) van lehetőség.

A pótbefizetési időpontja: 2018. június 11. (hétfő).

SZEGEDEN A VILÁGKUPÁN IS BIZONYÍTOTT A TISZAFÜREDI PARAKENUS KISS ERIK

Kiss Erik a tiszafüredi City Gáz Tiszafüred kenus sportolója is részt vett a Maty-Éren megrendezésre kerülő kajak-kenu Világkupán és szép eredményt ért el.

A május 17. és 20. között Szegeden zajló versenyen

parakenu KL3 férfi 200 méteres B döntőjében a 3. helyet érte el.

Méltán lehet rá büszke Tiszafüred városa és Szabó Attila, az edzője is.

Az eredményhez gratulálunk!

 

 

50 ÉVES OSZTÁLYTALÁLKOZÓ

A Kossuth Lajos Gimnáziumban 1968-ban végzett C osztály- amely Dobrossy György első osztálya volt-2018. május 26-án 50 éves érettségi találkozóra gyűlt össze.

Megtisztelő volt a felkérésük, hogy ebben az időpontban legyek az osztályfőnökük, vezessem le a beszélgetésüket. Röviden bemutattam az intézményünket, majd a jelen lévők- névsor szerint-beszámoltak az eltelt 50 év nevezetesebb eredményeiről, eseményeiről osztálytársaiknak, meséltek az életükről. A szervező, Dr. Sári Mihály figyelmeztetett: „Ugyan mi csaknem kétszer olyan idősek vagyunk, mint Ön, ne zavarja, ha szigorúnak is kell lennie, mert szertelen a csapat.” Élettörténeteiket ennek megfelelően többnyire humorral fűszerezték. Örömmel tapasztaltam a beszámolóik hallgatása során, hogy bármilyen nehézséggel is kellett szembenézniük eddigi életük során, tele vannak optimizmussal, vitalitással és további tervekkel.

Tovább a cikkhez

Menzabefizetés

A menza befizetésére 2018. május 14-15.-én (hétfő-kedd) van lehetőség.

A pótbefizetési időpontja: 2018. május 23. (szerda).

Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan!

 

2018. évi Fenntarthatósági Témahét április 23-27. között került megrendezésre iskolánkban. Az idei, középiskolásoknak szóló témák az alternatív élelmiszer-fogyasztási módszerek bemutatása és a helyi környezeti és kulturális örökségünk a múltban és most voltak. Az utóbbi témát a 10. A osztályos diákok kiselőadások formájában dolgozták fel, a hat projektek kidolgozásához Dányi Zsolt tanár úr adott útmutatást. Érdekes, színvonalas előadások születtek Tiszafüred múltjáról, jelenéről, a város természeti és társadalmi értékeiről. Demográfiai mutatók elemzése mellett a fejlődés lehetséges irányait is érintették a diák előadók. A témahét másik elgondolkodtató és vitára serkentő videója volt a „Közösségi kertek” című film. Fontos tudni, hogy a mindennapi élelmiszerekhez kapcsolódó fogyasztói döntéseink milyen hatással vannak az ökológia lábnyomunkra. Hogyan étkeznénk, ha nem lenne közelünkben élelmiszerüzlet vagy piac? Hogyan tudjuk a helyben előállított élelmiszerek és helyi mezőgazdasági termékek fogyasztását növelni? Hogyan lehet egészséges élelmiszerhez hozzájutni? A beszélgetés során e kérdésekre kerestük a választ, valamint a méltányos kereskedelem és a fenntartható termelés kérdéskörét jártuk körül. A résztvevők a 9.A, 10.B, 10.C és a 11.C osztályos diákok voltak.

Fazekasné Gál Erzsébet

MATASTIK GYŰRŰT KAPOTT VIRÁGNÉ JORDÁN MÁRIA

INTÉZMÉNYVEZETŐI MÉLTATÁS

Virágné Jordán Mária a tantestület egyik legaktívabb tagja. Odaadó munkájával fontos szerepe van közösségünk formálásában. Életvidám természete, lelkesedése komoly hajtóerő az iskola mindennapjaiban. A könyvtárosi végzettsége megszerzése óta elkötelezte magát választott hivatásának.  Több évtizeden át minden tisztségében helytállva vívta ki magának a tantestület és a város megbecsülését. Műveltsége, szakmai és közéleti tevékenysége, kapcsolatkészsége révén hathatósan hozzájárult a Kossuth Lajos Gimnázium és Általános Iskola működéséhez.

Tovább a cikkhez

Ballag már a vén diák…/ 2018

Nyárinak is beillő, napfényes májusi időjárás keretezte a KLG ballagási ünnepségét május 5-én. Három osztály búcsúztatására díszítették a termeket és a folyosókat az alsóbb évfolyamosok.

A 10 órakor megszólaló csengő jelezte a kint gyülekezők számára is, hogy elindultak a végzősök. Az „A” osztályosok nyolc év, a „B” és a „C” tanulói négy tanév napjait töltötték iskolánk falai között. A hagyományos ballagási énekek üzenete most mélyen érintette őket, megilletődötten vonultak végig az épületen, majd felsorakoztak az iskola udvarán, rokonok, barátok, iskolatársak és tanáraik figyelő tekintetétől kísérve. Ez a nap róluk szól!

Tovább a cikkhez

PUSKÁS-DÍJAZOTT SZŐLLŐSI DÁVID

OSZTÁLYFŐNÖKI JELLEMZÉS

Szőllősi Dávid László a Kossuth Lajos Gimnázium nyolcosztályos tagozatának végzős diákja. Az osztály egyik vezéregyénisége, jó közösségi ember, a többiek figyelnek rá, tisztelik, hallgatnak a véleményére.

Dávid kiváló színészi vénával is rendelkezik és ezt a 8 év alatt, ahol csak alkalma volt, kamatoztatta is. Akár magyar-, akár franciatanára kérte meg bármilyen szereplésre, versmondásra, éneklésre, mindig sikeresen teljesítette feladatát. Dobogós helyezéseket ért el megyei és országos versenyeken is, ezért mindig büszkék lehettünk rá. A teljesség igénye nélkül emelnék ki néhányat a versenyeredményei közül, amelyekkel öregbítette iskolánk hírnevét.

Tovább a cikkhez

KLG-DÍJAZOTT MONOK ESZTER

OSZTÁLYFŐNÖKI JELLEMZÉS

Monok Eszter a Kossuth Lajos Gimnázium 12. A osztályos diákja.  Az évek során a tanárai szorgalmas, megbízható, kitartó diáknak ismerték meg.

Udvarias magatartást tanúsít a pedagógusival szemben, segítőkészség személyiségéből fakadóan önzetlenül segít diáktársainak, akik mindig bizalommal fordulhattak hozzá.  Szívesen vett részt az iskola közösségi feladataiban, gyakran láthattuk kulturális programok aktív fellépőjeként, idegen nyelvi projektek elkészítésében és megvalósításában is lelkesen segédkezett.

Tovább a cikkhez