KÜLÖNLEGES KARÁCSONYI AJÁNDÉK

A tiszta szívből fakadó ajándékozást az ember ünnepként éli meg. Ajándékot kapni öröm. De mégis: „boldogabb, aki ad, mint aki kap”.
Szép hagyomány, hogy minden évben, a kiváló tanulmányi és sporteredményeket felmutató tanulóink közül egy hátrányos helyzetű tehetséges diák karácsonyfája alá helyezhetjük a Karcagi Tankerületi Központ ajándékát, egy laptopot. Az idén Lengyel Kinga, 12. A osztályos diák vehette át intézményvezető asszonytól az értékes és hasznos ajándékot.

„Lengyel Kinga a 12. A tanulója. Csendes, szerény diák, aki szívesen vállal feladatokat az osztályközösségért. Tanulmányi eredménye jeles, a 11. év végén pedig sikerült kitűnő bizonyítványt elérnie. Történelem emelt, illetve történelem középszintű fakultációra jár második éve. Érettségi után a Debreceni Egyetem turizmus-vendéglátás szakán szeretne továbbtanulni. Az előző tanévekben rendszeresen versenyzett Bolyai Anyanyelvi csapatversenyen, ahol kiemelkedően szerepelt nemcsak a megyei, de az országos fordulón is csapattársaival. Angol nyelvből sikeres középfokú komplex nyelvvizsgát tett. Szabadidejében rendszeresen táncol a Tiszaörsi Boróka Bagázs Néptánccsoportban. Halmozottan hátrányos helyzetűként harmadik évben részese az „Út az érettségihez” programnak. A laptop tanulmányi munkáját, továbbtanulását segítené.”(Magyarné Ficzere Andrea, osztályfőnök)

Reméljük, hogy Kinga tudását tovább gyarapíthatja az eszköz segítségével és kiválóan hasznosítja az érettségire történő felkészülés során, valamint az egyetemi évek alatt is.

Gratulálunk, és köszönjük tankerületünknek, hogy ismét különlegessé tehettük egy diákunk karácsonyát!

Dr. Pásztorné dr. Vass Anikó

intézményvezető

ÜNNEPVÁRÁS A GIMNÁZIUMBAN

Karácsonyra készülünk, egész évben talán ezt az ünnepet várjuk a lejobban. Valami különleges érzés tölti el ebben az időszakban a szívünket. 2020-ban annyi gonddal, problémával, váratlan helyzettel és tragédiával kellett megbirkóznunk, mégis minden napban próbáltunk valami örömöt, valami szépet felfedezni. Igyekeztünk nem a veszteségek miatt szomorkodni, hanem alkalmazkodtunk az új helyzetekhez, örültünk egymás szakmai sikerének, diákjaink eredményeinek, a megvalósult programoknak.

Tovább a cikkhez

Karácsonyi üdvözlet nemzetközi partnereinknek

Iskolánk 6. A osztályának tanulói karácsonyi képeslapokat készítettek Bekéné Németh Tímea és Hajdu Éva tanárnők segítségével egy rendhagyó angol órán. Az üdvözlőlapokat az Erasmus+ pályázatokban résztvevő külföldi partneriskoláknak fogjuk elküldeni.