NYERTES PÁLYÁZAT

Az EFOP-4.1.2-17-2017 a Kossuth Lajos Gimnázium Kossuth Lajos Általános Iskolájának infrastrukturális fejlesztése elnevezésű projektnek köszönhetően a tagintézményünk teljes körű felújítására nyílik lehetőség. 411.787.153 forint az elnyert támogatási összeg. A pályázatnak köszönhetően nagyon régi adósságot törlesztünk, hiszen a jelenlegi állapotok már méltatlanok voltak az általános iskola diákjai, szülei és a pedagógusok által elvárt színvonalhoz.

A projekt megvalósulásával biztosítani tudjuk a nevelés-oktatás feltételeit, növelni tudjuk a tagintézmény megtartó képességét, vonzerejét. Lehetőség nyílik a hátrányos helyzetű tanulók integrációjának elősegítésére, egy korszerű inklúzív, védett környezet megteremtésére, mely szükséges a tanuláshoz, a tanításhoz, a gyerekek egészséges, testi-lelki fejlődéséhez. A meglévő tantermek és szaktantermek felújításra kerülnek, csoportszobák és foglalkoztató szobák kerülnek kialakításra, a néptánc tanszak indítása érdekében néptáncterem kerül kialakításra, felújításra kerül az iskolaudvar, vizesblokkok és a közösségi terek is. A beázások megszüntetése érdekében tetőfelújítás, a födémhibák megszüntetése is megvalósul. Az újonnan kialakításra kerülő tantermek a legkorszerűbb pedagógiai módszerek támogatását szolgáló eszközökkel kerülnek felszerelésre. Az épület energetikai mutatói nyílászáró cserével és fűtéskorszerűsítéssel kerülnek javításra.

Szeretnék köszönetet mondani fenntartónknak, a Karcagi Tankerületi Központnak, hiszen koordinálásuk, szakmai segítségük nélkül nem jöhetett volna létre ez a sikeres pályázat. A tankerületi központ célul tűzte ki, hogy a fenntartása alatt álló köznevelési intézmények fejlesztésével hozzáférhető legyen valamennyi tanuló számára a korszerű oktatási épület, felszerelés és eszközrendszer. Köszönet mindenkinek, aki részt vesz ebben a nagy munkában. Köszönöm az önkormányzat támogatását, a tagintézmény-vezető szakmai munkáját és mindazon kollégák munkáját, akik a pályázat kidolgozásában részt vettek.

Dr. Pásztorné dr. Vass Anikó
intézményvezető