BÉCSI KIRÁNDULÁS

2018. december 15-én a Kossuth Lajos Gimnázium diákjainak lehetősége nyílt ellátogatni a bécsi Albertina múzeumba és a híres karácsonyi vásárba is.

 

A múzeumban Claude Monet képeiből láthattunk egy lenyűgöző kiállítást, ahol több mint száz festményt csodálhattunk meg az impresszionizmus szülőatyjaként is ismert művésztől. A tárlat végigvezetett minket Monet életművén, így átfogó képet kaphattunk a festő munkásságáról, s azt meghatározó életútjáról.

Emellett szerencsénk volt más kiállításokat is megtekinteni, például a fauvizmus, a pointilizmus, az expresszionizmus és a szürrealizmus nagyjaitól. Megcsodálhattuk többek között Toulouse-Lautrec, Signac, Rodin, Munch, Moholy-Nagy László, Picasso és Chagall remekműveit.

A múzeum továbbá otthont ad egy kortárs művészeti kiállításnak is, ahol Warhol műveitől kezdve egészen a napjainkban tevékenykedő művészek alkotásai is megtekinthetőek. Az Albertina múzeum rendkívül gazdag műkinccsel rendelkezik, így sajnos nem volt időnk minden művet alaposan szemügyre venni.

A karácsonyi vásár a bécsi városháza előtt karizmatikus karácsonyi hangulatot árasztott, mindenki örömét lelte az árusok közötti forgatagban. Az egész napos hóesés pedig csak fokozta az adventi érzést.

Ezúton is szeretnénk megköszönni Bodnárné Földi Zita és Hegedűsné Trázsi Mária tanárnők  szervező munkáját. Felejthetetlen élményben volt részünk és reméljük, hogy a jövőben is sok hasonló kirándulásra lesz lehetősége a KLG tanulóinak.

Kinál Dániel, Nagy Ádám, Németh Fruzsina (12.A)