Véradás a gimnáziumban

Az iskolában temérdek plakátot, hirdetést láttam a folyosón sétálva. Ezek a plakátok mind a 2019.04.05.-ei véradást hirdették. Elgondolkodtam, hogy mi lenne, ha én is segítenék másokon, és elmennék a véradásra.

Így is tettem. Beléptem az iskolába a véradás napján, s hamar szembesültem azzal, hogy több méteres sor áll a véradószoba – a nagyelőadó – előtt. A terem előtt mindenféle finomsággal, teával várták a véradókat.

Mint első véradó, beálltam a sorba, és vártam, amíg a regisztrációs pulthoz nem hívtak. Itt felvették az adataimat és kaptam egy űrlapot, melyet ki kellett töltenem. A kérdések az egészségi állapotomat mérték fel. A lap kitöltése után vércsoport vizsgálatra hívtak, melyen megállapították a vércsoportomat.  A következő állomás egy doktornő volt, aki megmérte a vérnyomásomat, majd kérdezett a lap kitöltésével kapcsolatban. Miután egészségesnek nyilvánított, már mehettem is vért adni.

Kicsit sem izgultam, tudtam, hogy csak egy tűszúrás. Levették a vért, s amikor megköszönték véradásomat, nagy boldogság fogott el. Segítettem 3 ember életén, és még az is lehet, hogy megmentettem 3 ember életét. Nekem csak egy tűszúrás volt, amit meg sem éreztem.

 Nagyon jó élményekkel gazdagodhattam első véradásom alkalmából. Biztos vagyok abban, hogy rendszeres véradó leszek! Jó érzés segíteni másokon! Adj te is vért, és megtudod, milyen jó érzéssel tölt el! Köszönöm a Kossuth Lajos Gimnáziumnak, hogy helyben biztosította számunkra a véradást! Légy te is véradó!

Balogh Dorina Eszter, 12.C