PETŐ ADÉL, 11. A OSZTÁLYOS TANULÓ, 3. ALKALOMMAL NYERTE EL “MAGYARORSZÁG JÓ TANULÓJA – JÓ SPORTOLÓJA” CÍMET

„A tanulás sokszor küzdelem, a sport mindig az”

/Bódis József/

Akkreditált kiváló Tehetségpontként kiemelt feladatunknak tekintjük a tehetséggondozás. Célunk, hogy minél több olyan fiatalt neveljünk, akik sokoldalúak, akik több területen is meg tudják majd állni a helyüket. „Magyarország jó tanulója-jó sportolója” rangos elismerést olyan diákok érdemelhették ki, akik köznevelési intézményben 5-8., illetve 9-13. évfolyamos tanulók voltak, vagy nappali tagozatos felsőoktatási intézmény hallgatói; 4,8-as, 4,7-es, illetve 4-es átlagot kellett elérniük a 2017/18-as tanévben, emellett sportáguk országos bajnokságán vagy nemzetközi versenyén a legjobb hatban kellett végezniük. Pető Adél, 11. A osztályos diákunk kivétele tehetség. Gimnáziumunk nyolcosztá-lyos tagozatán minden tanévben kitűnő bizonyítványt vehetett át tanév végén, emellett kimagasló eredményt ért el a sport területén is.  Ennek köszönhetően-kivételes módon-már harmadik alkalommal felelt meg a pályázati kiírásnak és nyerte el a kitüntetést. Tanévzáró alkalmával Sági István, a Karcagi Tankerületi Központ igazgatója is gratulált az elismeréshez. Az elismerést édesanyja vette át, mivel Adél válogató versenyen vett részt.

Gratulálunk a rangos elismeréshez, köszönjük, hogy gimnáziumunk jó hírnevét öregbíti.

Dr. Pásztorné dr. Vass Anikó

intézményvezető

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma minden évben “Magyarország jó tanulója – jó sportolója” címmel kívánja kitüntetni, azokat a tanulókat, akik kiváló tanulmányi- és sporteredményt értek el. Ezt a rangos kitüntetést immár harmadik alkalommal érdemeltem ki. A kitűnő tanulmányi eredményem mellett a korosztályos kajak-kenu országos bajnokságokon is dobogóra állhattam.

A versenyszerű sportolás speciális életformát követel, meg kell találni az egyensúlyt a tanulás, az edzések és a pihenést közt. A sport által nyújtott felelősségtudat, alázat, időbeosztás és kitartás átültethető az élet más területeire is. Vallom, hogy a versenyszerű sport mellett is lehet kitűnő tanulmányi eredményt nyújtani. Nagyon sokat köszönhetek az edzőmnek, Virág Tibornak, aki a fizikai és mentális felkészülésemet irányítja. Szeretném megköszönni iskolámnak, Dr. Pásztorné dr. Vass Anikó intézményvezető asszonynak, osztályfőnökömnek Dr. Demján Adalbertnek és tanáraimnak, hogy támogatnak céljaim elérésében.

Pető Adél