Tanévnyitó 2024

A diákönkormányzat új elnöke, Kertész Attila Noel 9.A osztályos diák köszöntötte a mai naptól új nevet viselő Tiszafüredi Kossuth Lajos Gimnázium és Általános Iskola tanévnyitó ünnepségének résztvevőit.

Ünnepségünket megtisztelte jelenlétével Vargáné Balogh Irén alpolgármester asszony, Virág Tibort alpolgármester úr, Balogh János Pál hadnagy, megbízott honvédelmi referens az MH Krausz Lajos 3. Területvédelmi Ezredének képviseletében, Szövetes Mária címzetes rendőr őrnagy, illetve Szendy Mónika, az SZMK elnöke.

Dr. Pásztorné dr. Vass Anikó főigazgató asszony tanévnyitó beszédében köszöntötte az 5. A osztályt és osztályfőnökét

Dr. Ceglédi Erzsébetet, a 9.B osztályt és osztályfőnökét Bekéné Németh Tímea Brigittát, valamint a 9.K osztályt és osztályfőnökét Hajdu Éva Mónika tanárnőt, akiket hivatalosan is KLG-s diákká fogadtunk a jelvény feltűzésével.

Büszkék vagyunk a nyáron sikeresen felvételizett diákjainkra, 39 diákunk kezdi meg felsőfokú tanulmányait, többek között a DE ÁOK, ÁJK, GTK, BME, ELTE, EKKE vagy a Budapesti Corvinus Egyetemen. 4 diákunk FOSZ képzésen vesz részt, 16 érettségizett diákunk pedig szakmát sajátít el. Tanulmányaikhoz sok sikert kívánunk.

Gimnáziumunkban a 180 tanítási nap során 15 osztályban, 419 diák fogja a tudás kapuit ostromolni. Mindezt 37 pedagógus segítségével teszik. Új kollégát is köszönthettünk, Fekete Imre földrajz-történelem szakos pedagógust. A rendvédelmi képzésen továbbra is Szövetes Mária rendőr hadnagy oktatja a szakmai tárgyat, a belügyi rendészeti ismereteket. A 8.A és 9.A osztályban Adeola Fasola idegennyelvi lektor segíti az angol nyelv oktatását. A mai nappal startol gimnáziumunkban a Honvéd Kadét Program, 54 kadét részvételével.

A hagyományoknak megfelelően az új tanévet egy vidám ráhangolódást segítő műsorral köszöntötte a 6.A osztály, Borbélyné Gyurcsák Judit felkészítésében. Borbély Ivett 10. A osztályos tanulótól a Tanévnyitó című dalt hallhattuk, majd Juhász Bernadett 6. A osztályos tanuló köszöntötte az intézményünkbe újonnan érkezett 5. és 9. osztályosokat.

Sikeres 2024-25-ös tanévet kívánunk gimnáziumunk valamennyi diákjának és pedagógusának!