2024/25-ös tanév junior nagykövetei

2019-ben nyertük el az EPAS iskola címet, az akkori „nagyköveteink” azóta egyetemi tanulmányaikat folytatják.

✅Az európai parlament nagykövet iskolája program kihívás a diákoknak, mert az iskolai feladatok mellett rendszeres megbeszéléseket kell folytatniuk, a csapat kidolgozza az éves akciótervet, amelyet aztán folyamatos kivitelezés követ.

✅Kihívás azért is, mert az európai kontinens jelenlegi, pattanásig feszült politikai történéseivel egy felnőttnek is nehéz szembenéznie, egy tinédzsernek pedig még inkább. Ezért dicséretes, ha a diákok tettre készek, optimisták és érdeklődnek a körülöttük zajló események iránt.

🇪🇺Mit takar a program? Célja, hogy a középiskolások megértsék, hogyan működik az európai parlamenti demokrácia, milyen politikai tömörülések alkotják az EP-t, milyen bizottságai vannak, kik az ország képviselői, és milyen lehetőségeket kínál nekik az európai uniós tagság.

Ezen ismertek elsajátítására és átadására vállalkoztak Dr. Pásztorné dr. Vass Anikó, senior nagykövet segítségével és irányításával a 2024/25-ös tanév junior nagykövetei: Juhász Viktória(9.A)Jáger Jázmin(10.B)Kovács Péter(11.B)Fodor Zsombor(12.B)

Lehet, hogy egy kép erről: 5 ember és szöveg