Palacsinta napi verseny

2018. február 13. Húshagyó Kedd az angolszász országokban Pancake Day, úgynevezett palacsintanap. A tiszafüredi Szent Imre Katolikus Általános Iskola 2016-ban vállalkozott először arra a feladatra, hogy városkörzeti vetélkedőt rendezzen meg a témában. Tavaly a mi gimnáziumunkban került sor erre a rendezvényre, az idén pedig ismét a Szent Imre Iskola adott helyszínt e nemes vetélkedésnek.

Tovább a cikkhez

Kossuth Bál

A Kossuth Bált második alkalommal rendezzük meg a Kossuth-napok rendezvénysorozat záróakkordjaként, 2018.03.10-én.  Az idén is alapvető célunk, a Kossuth Lajos Gimnázium és Általános Iskola közösségének építése. Persze a bál mindenki előtt nyitott, megkülönböztetett szeretettel várják a tiszafüredieket és az intézményhez köthető baráti társaságokat. A rendezvény kiváló találkozási lehetőség lehet továbbá egykori osztályközösségek, munkahelyi közösségek számára is. A jegyek megvásárlásakor ennek érdekében külön asztal is igényelhető.

Tovább a cikkhez

Tiszafüredi Városkörzeti Floorball Bajnokság

 2018.január 31-én zajlott iskolánkban a II. városkörzeti floorball bajnokság 13 csapat részvételével.

A várakozásoknak megfelelően idén is nagyon jó bajnokságon vagyunk túl, amelyen iskolánk csapatain kívül Tiszaszőlős iskolásai is képviselték településüket. A mérkőzések 8 órakor kezdődtek, ennek így is kellett lennie, hiszen 23 mérkőzés igen tekintélyes mérkőzésszám (ami nem baj). A bajnokság az egész napot keretbe foglalta 8-14 óráig. A bajnokság és az én személyes célom is, hogy megismertessem ezt a viszonylag ismeretlen sportágat, aminek ez akár egy jó reklám is lehet, hogy minél többen válasszák délután ezt a sportot.

Tovább a cikkhez

Menzabefizetés

A menza befizetésére 2018. február 20. és 21.-én (kedd-szerda) van lehetőség.

A pótbefizetési időpontja: 2018 február 23. (péntek).

Sikereink az Agria Universitas Egyesület országos versenyén

 Intézményünk két csapata is szép eredményeket ért el az egri Agria Universitas Egyesület által meghirdetett országos versenyen. A Fiatalok a Nemzetközi Kapcsolatokban- Kultúrák közötti párbeszéd elnevezésű vetélkedőn közel ötven, az ország különböző középiskolájából nevezett csapat mérte össze a tudását. Az első fordulóban online feladatokat kellett megoldaniuk a háromfős csapatoknak, majd a második forduló próbára tette a fiatalok kreativitását, ugyanis egy általuk kitalált országról kellett egy hónapon keresztül facebook-oldalt működtetniük. A bejegyzések többek között bemutatták, hogy egy multikulturális állam polgárai milyen formában tudnak együtt élni; milyen intézményrendszert működtetnek, mi jellemző az oktatásukra, gasztronómiájukra, és milyen konfliktusok fordulhatnak elő a lakóik között.

Tovább a cikkhez

Megyei kitüntetésben részesült Bukta Erzsébet tanárnő

Intézményünk pedagógusa, Bukta Erzsébet tanárnő nyerte el 2017. novemberében a „Jász-Nagykun-Szolnok Megye Tanári Fődíja” kitüntetést.

 Ezt az elismerést az a felkészítő tanár kaphatja meg, akinek a diákjai a  legnagyobb számban indulnak, és a legeredményesebben szerepelnek a Bolyai csapatversenyeken matematikából, magyarból vagy természetismeretből.

Tovább a cikkhez