KELLEMES NYÁRI SZÜNETET KÍVÁNUNK!


A 24. HU június elején kiírt pályázatára, melyben az iskolák megmutathatták milyen VAKÁCIÓ felirattal búcsúztatják a 2017/18-as tanévet, gimnáziumunk 11.C osztálya által készített felirat bekerült a 4 legjobb közé.
Ezzel a képpel kívánunk minden kedves diákunknak és pedagógusunknak felhőtlen nyári szünetet, kellemes pihenést és feltöltődést, hogy majd kipihenten, együtt köszönthessük szeptember 3-án az új tanévet.

Dr. Pásztorné dr. Vass Anikó
intézményvezető

LEÉRETTSÉGIZTEK VÉGZŐSEINK

Gimnáziumunkban az érettségi vizsga évről évre kiemelt eseménye az aktuális tanév rendjének, hiszen fontos mérföldköve a nyolc, illetve négy év során végzett szakmai és pedagógiai munkának. Valós tétjét azonban a végzős diákok jövőjének alakulása adja, hiszen a vizsgán nyújtott teljesítményük megteremti a továbbtanulás esélyét és a mindennapi munka világával való találkozás lehetőségét.

Tovább a cikkhez

Németországi beszámoló

A Cool Science for young scientists nemzetközi együttműködési pályázat soron következő találkozójára Németországban, Marburg városában került sor.

A Kossuth Lajos Gimnáziumból két pedagógus, Hegedűsné Trázsi Mária és Monok Péter, valamint négy tanuló, Nagy Tímea, Pásztor Fanni, Koltai Kiara és Cseh Krisztina utazhatott.

2018.június 16-án repültünk el Frankfurt városába, majd vonattal folytattuk az utunkat a tőle egy órányira található Marburgba. Az első este közös vacsorán találkoztunk a partnerekkel. A gyerekek rögtön összeismerkedtek, barátságot kötöttek egymással. A mi tanulóink  legjobban a saját korosztályukkal, a nyolc ír gyermekkel  és a görög lányokkal találták meg a közös  hangot.

Tovább a cikkhez

Gyászhír

2018. június 22-én, életének 78. évében, hosszú betegeskedés után elhunyt iskolánk egykori tanára, Dobrosi Györgyné Klára néni.

1964-től 1970-ig a tiszafüredi kollégium nevelője, majd igazgatóhelyettese volt, ezután 1970-től a Kossuth Lajos Gimnázium magyar-történelem szakos tanáraként sok osztályban tanított, és nyugdíjazásáig (1995) folyamatosan osztályfőnök is volt.

Temetéséről a családja később intézkedik.

 Intézményünk ezúton nyilvánítja részvétét az egykori kollégák és tanítványok nevében.

Tanévzáró 2018

A tanév utolsó hetét záró szombat reggelén ünneplőben sereglettek a KLG diákjai az iskolába. 8 órakor kezdődött az évzáró, melyre néhányakat a szülők is elkísértek. Megtisztelte ünnepségünket Dr. Hegyi György, az Ifjúságpolitikai, Szociális és Egészségügyi Bizottság elnöke, s jelen volt a szülői munkaközösség elnöke, Komlósi Andrea is.

Tovább a cikkhez