LÁTOGATÁS A TISZAFÜREDI EGYMI-BEN

Karácsony előtt egy szép napon az EGYMI-ből gyerekek érkeztek hozzánk saját készítésű ajándékokkal: békés ünnepeket kívántak nekünk kartonból kivágott fenyővel és szaloncukorral. Osztályfőnöki órán osztályfőnökünkkel, Zsóka nénivel arról beszélgettünk, mi is látogassunk el hozzájuk. Gyűjtöttünk ajándékot, plüssjátékokat hoztunk.

Tovább a cikkhez

KÜLÖNLEGES AJÁNDÉK KERÜLT 3 DIÁK FENYŐFÁJA ALÁ

“Szép dolog belenézni a szemébe annak, akit éppen megajándékoztunk.”
/Jean de la Bruyére/

A Karcagi Tankerületi Központ jóvoltából az idén karácsonykor valamennyi tagintézményünkben egy-egy rászoruló, azonban anyagi körülmények ellenére jó vagy kiváló tanuló gyermeket megjutalmazhattunk egy laptoppal.
A gimnáziumban 3 arra érdemes, kiváló vagy jó tanuló, szorgalmas, az iskolai közösség életében kiemelt szerepet betöltő tanuló karácsonyfája alá került egy-egy laptop.

 

Tovább a cikkhez

ABLAKFESTŐ VERSENY

A tanulás mellett lázas karácsonyi készülődés jegyében teltek december utolsó hetei a gimnáziumban. Mi pedagógusok gazdag programokkal, úgy, mint karácsonyi kézműves nap, Télapó vagy korcsolyázás és az iskola díszbe öltöztetésével próbáltuk színesebbé tenni a várakozás idejét az idén is. A gimnáziumban nagy hangsúlyt fektetünk az esztétikus, otthonos, tanulóbarát környezet megteremtésére. Minden évszaknak megfelelően igyekszünk szépen dekorálni az iskolát, ezzel is arra tanítjuk, ösztönözzük a diákokat, hogy igényesek legyenek a környezetükre. December elejétől ünnepi díszbe öltöztettük a folyosókat, egy „kandallóval” karácsonyi meleg hangulatot varázsoltunk a bejáratnál. A diákok készen vásárolt vagy saját készítésű díszekkel öltöztették fel a tantermeiket.  Egy szülő, Illésné Oláh Anna egy fenyőfát ajándékozott a gimnáziumunknak, ez alá a feldíszített fa alá invitáltuk az osztályokat egy kis közös ünneplésre és ajándékozásra.

Tovább a cikkhez

KLG-karácsony 2018

Kellemesen családias ünnepségre gyülekeztünk december 20-án fél ötkor a Kossuth gimnázium tornatermébe, amelyet dekorációja ezúttal karácsonyi hangulatú alkalmi színházteremmé varázsolt. A csillogó fenyőfa mellett gyönyörködhettünk a gyerekkezek által csipkézett papír-hópelyhek változatos mintáiban, és jól kivehető volt a rénszarvas szimbolikus figurája is.

Dr. Pásztorné dr. Vass Anikó intézményvezető köszöntötte a szülőket, tanárokat, diákokat. Büszkén említette az iskola folyamatos szépülését, otthonosságát, amihez az iskola tanulói is hozzájárulnak szezonális terem- és folyosódíszítéssel. – Ehhez kapcsolódóan került sor az est folyamán később a karácsonyi ablakfestő verseny eredményhirdetésére.

Tovább a cikkhez

SZERETETLÁDA

“Nyújtsd oda, ahol kérik a kezed, S menj oda, ahol fázik a szeretet.”

Gárdonyi Géza szavait követve az idén is fontosnak tartottuk, hogy a rászorulókra is gondoljanak diákjaink. Az egész évben kihelyezett „Szeretetládánk” megtelt a karácsony közeledtével is. Az egyéni érdekek szerint szerveződő világunkban egyre nagyobb szükség van e szemlélet újratanítására és újratanulására. A Család-és Gyermekjóléti Központ kapta meg és osztotta szét az összegyűlt felajánlásokat.

Köszönjük a diákok, szülők, kollégák felajánlásait, amellyel szebbé tehettük egy-egy család karácsonyát!

Dr. Pásztorné dr. Vass Anikó

intézményvezető

Növények és a fény

A növények képesek a fényenergiát kémiai energiává alakítani, szervetlen kiindulási anyagokból – víz és széndioxid – szervesanyagot állítanak elő a napfény felhasználásával. A fotoszintézis folyamatával és a napfény ökológiai jelentőségével az elméleti előadásokon ismerkedtünk meg. A kísérletünkben a fény hatására a színtestekben keletkező szervesanyagnak a jelenlétét kívántuk kimutatni.

Tovább a cikkhez

MEGÚJULT A GIMNÁZIUM FÖLDSZINTI FOLYOSÓJA

Gimnáziumunk 1951 szeptemberében kezdte meg működését. A négyosztályos gimnáziumi osztályoknak a mai KLG Kossuth Lajos Általános Iskolájának épülete adott helyet. 1968 szeptemberében már egy teljesen újonnan épített épületben folyt az oktatás, s a gimnázium fokozatosan a megye legkorszerűbben felszerelt gimnáziumai közé tartozott. Az elmúlt 50 év azonban nyomot hagyott az épületen. A régi szárny folyosóinak kőburkolata nem csupán esztétikailag hagyott kivetnivalót maga után, hanem helyenként a hidegburkolat elmozdult, feltöredezett, javíthatatlanná vált.

Tovább a cikkhez

Karácsonyi műsor a nyugdíjas otthon lakóinak

Közös karácsonyi műsorral kedveskedtek a Platán Nyugdíjas Otthon lakóinak a tanulók. A Kossuth Lajos Gimnázium és a Kossuth Lajos Általános Iskola tanulói az ünnephez illő verseket, jelentetek adtak elő, majd közös énekléssel zárták a szereplést.

A Magyar Vöröskereszt helyi szervezete támogatta a műsort. A szereplés után a tanulókat és a nyugdíjasokat banánnal, gyümölcslével és szaloncukorral vendégelték meg. Az evés-ivás közben nagyon jó hangulatú beszélgetés alakult ki a gyerekek és az otthon lakói között.

Oláhné Kürtösi Ágnes, Szabó Anikó Ildikó

felkészítő tanárok