Nők új pályán

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő nyílt pályázatot hirdetett a  nemek egyenlő esélyű részvételének biztosítását célzó, speciális hazai tehetséggondozó programok támogatására.

A Kossuth Lajos Gimnázium két diákja, Nagy Csenge és Nagy Sarolta Eszter 11. B osztályos tanulók vesznek részt „Nők új pályákon” címmel megjelenő tehetséggondozó programon. A konferencia, az Agria Universitas Egyesület és a Nemzeti Tehetség Program szervezésében meghirdetett napokon, egyaránt figyel a fenntarthatóságra, a tudatosság és sikerorientáltság fontosságára.

Tovább a cikkhez

Palacsinta Nap a Kossuth Lajos Gimnáziumban

2019. február 22-én rendeztük meg az idei év Palacsinta napi vetélkedőjét gimnáziumunkban. A rendezvényre meghívtuk a város általános iskoláit is, akik közül a Szent Imre Katolikus Általános Iskola és egyik tagintézményünk, a Kossuth Lajos Általános Iskola fogadta el a felkérést. A vetélkedőre egy témához illő plakáttal készültek a csoportok, valamint öltözetükkel is hozzájárultak a vidám hangulathoz.

Tovább a cikkhez

ORSZÁGOS DÖNTŐBE JUTOTT A KOSSUTH LAJOS GIMNÁZIUM ÉS ÁLTALÁNOS ISKOLA NYOLCOSZTÁLYOS TAGOZATÁNAK CSAPATA

A Bolyai Természettudományi Csapatverseny körzeti fordulóját február 8-án rendezték meg a tiszafüredi Kossuth Lajos Gimnáziumban. A versenyen általános iskolák 3-8. osztályos tanulói, valamint gimnáziumok 7.-8. osztályos tanulói vehettek részt 4 fős csapatban. A gimnázium csapatai Bács-Kiskun, Békés, Csongrád és Jász-Nagykun-Szolnok megyei diáktársaikkal versenyeztek, az országos döntőbe jutás volt a tét.

Tovább a cikkhez

ADÓ 1% FELAJÁNLÁSA

Kérjük, hogy adója 1%-ának felajánlásával támogassa a Kossuth Lajos Gimnázium és Általános Iskola alapítványát, a Korszerűsödő Gimnázium Alapítványt.

Az alapítvány adószáma: 19223027-1-16

Az alapítvány számlaszáma: 11745059-20002860

Az alapítvány céljának tekinti a kiemelkedő tanulmányi vagy sportsikereket elérő diákok jutalmazását; a versenyek nevezési díjának és eredményes nyelvvizsgát tevők vizsgadíjának visszafizetését szaktanári javaslat alapján, a kiemelkedő tanulmányi sikereket elérő diákokat felkészítő tanárok jutalmazását, kiemelkedő iskolai rendezvények támogatását, az idegen nyelvek hatékonyabb oktatásának segítését, informatikai számítástechnikai képzés további kiszélesítését, eredményesebbé tételét, valamint a gimnázium alapfeladatainak ellátásához szükséges tárgyi eszközök bővítését, cseréjét, felújítását, az iskola épületének, helyiségeinek bővítését, felújítását.

Tovább a cikkhez

BRÜSSZELBEN JÁRTAK A GIMNÁZIUM „JUNIOR NAGYKÖVETEI”


Az Európai Unió tagjaként felnövő nemzedék számára fontos, hogy megismerje az Unió történetét, a lehetőségeit, elfogadjon más kultúrákat, nézeteket. A Pedagógiai Programunkban is megfogalmazott célunk olyan európai polgárokat nevelni, aki szociálisan kompetensek az ismeretszerzésben, a nemzeti identitás megőrzésében, más kultúrák elfogadásában, a nyitottság kialakításában, az elfogadottság megteremtésében, a kapcsolatok kialakításában és ápolásában, a problémák felismerésében és kezelésében. Ennek jegyében pályázatot nyújtottunk be az Európai Parlament Nagykövet Iskolája cím elnyerésére. Az Európai Parlament Nagykövet Iskolája program lefolytatásáról az intézményvezető, Dr. Pásztorné dr. Vass Anikó („Senior Nagykövet”) gondoskodik.

Tovább a cikkhez

AZ EURÓPAI IFJÚSÁGI KÖZPONTBAN KÉT NAPOS KONFERENCIÁN VEHETTEK RÉSZT JUNIOR NAGYKÖVETEINK

2019. február 15-16-án az Európai Parlament Kapcsolattartó Irodája 250 fiatalnak és önkéntesnek szervezett kétnapos képzést az Európai Ifjúsági Központban, melyen gimnáziumunk „Senior Nagykövete”, Dr. Pásztorné dr. Vass Anikó és 3 „Junior Nagykövet”, Nagy Csenge, Nagy Zsombor és Szűcs Richárd képviselte iskolánkat. A Szavazni fogok’19 rendezvény az intézményi kampány közösségének és az Európai Parlament Nagykövet Iskolája programban résztvevőknek nyújtott készségfejlesztést és inspirációt ahhoz, hogy az európai választásokon való részvétel fontosságát minél szélesebb körben terjeszthessék.

Tovább a cikkhez

Napelemek

Foglalkozásaink alatt betekintést nyerhettünk a napelemek elméleti és gyakorlati hátterébe, melyet Dékány László tanár úr és diákjaink saját előadásokkal színesítettek. Első alkalommal megismerkedtünk annak típusaival, fizikai alapjaival, hogy kellő tudás birtokában elkezdhessük a méréseket.

Csoportokat alkottunk és mérési jegyzőkönyv segítségével vizsgáltuk a feszültséget és áramerősséget különböző ellenállási értékek függvényében soros, illetve párhuzamos kapcsolásnál.

Tovább a cikkhez