Palacsinta-napi vetélkedőn jártunk

Immár 4 éve kerül megrendezésre Tiszafüreden az a városkörzeti vetélkedő, amelyet az angol, illetve a német nyelvet tanuló diákok minden évben szívesen várnak. Ez a Palacsinta napi vetélkedő, melyet hagyományosan Húshagyó Kedden tartunk. A versenyt az idei évben a Szent Imre Katolikus Általános Iskola idegennyelvi munkaközössége szervezte és bonyolította le iskolájuk tornatermében, február 25-én. A tiszafüredi iskolák közül a vendéglátó iskola csapatain kívül gimnáziumunk és a Kossuth Lajos Gimnázium Kossuth Lajos Általános Iskolája is képviseltette magát.

Tovább a cikkhez

„Ép testben ép lélekkel” elnevezésű megyei kétfordulós testnevelés és sportelméleti verseny

Február 20-án rendezték meg első ízben, a szolnoki Varga Katalin Gimnáziumban a megyei kétfordulós (írásbeli és szóbeli) “Ép testben ép lélekkel” elnevezésű testnevelés és sportelméleti verseny döntőjét. Keserű Márton 12.A osztályos tanulónk 6. , Párdi Viktória 11. A osztályos tanulónk pedig 7. helyezést ért el a szóbeli forduló után kialakult összesített pontok alapján. Felkészítő tanáruk: Bodnár Gábor

Gratulálunk a szép eredményükhöz!

Tutanhamon kiállítás

Majdnem 100 évvel a szenzációs feltárás után a Tutanhamon kiállítás egyedi módon mutatja be a feltárás történetét és a feltáró régész-egyiptológus életét a Howard Carter-teremben. 2000 m2-en több mint 1000 kiállítási tárgy várja a látogatókat ingyenes autoguide tour-ral. A darabok tökéletes másolatai Tutanhamon “kincseinek”. Az érzékeny eredeti tárgyakat sajnos nem lehet elhozni Egyiptomból.

Tovább a cikkhez

Várhelyi Ferenc megyei matematika verseny

2020. február 7-én rendezték meg a Várhelyi Ferenc megyei matematika verseny 2. fordulóját- a megyei döntőt- Szolnokon, a Verseghy Ferenc Gimnáziumban. A döntőre 5 tanulónk kapott meghívást: Dékány Bence, Kócsik Klaudia, Pető Adél, Törőcsik István és Szegedi Bence. Betegség miatt iskolánkat csak 4 tanuló képviselte, Dékány László szaktanár kíséretében.

Eredmények:

  • Dékány Bence​(11.A) 2. helyezett lett, felkészítő tanár: Demján Mária
  • Pető Adél​(12.A) 5. helyezett lett, felkészítő tanár: Szabóné Gyöngy Gyöngyi
  • Törőcsik István (12.A) 6. helyezett lett, felkészítő tanár: Szabóné Gyöngy Gyöngyi
  • Szegedi Bence​(12.B) 9. helyezett lett, felkészítő tanár: Dékány László

Fakultációt tartó pedagógus: Kovács Péter és Dékány László

Gratulálunk!

Dr. Pásztorné dr. Vass Anikó

intézményvezető

Kedves Diákunk, Kedves Szülők!

A Külföldi Nyelvtanulási Program hamarosan abba a szakaszába érkezik, amikor elkezdődik a regisztráció és iskolánk benyújthatja a pályázatot. A regisztrációs folyamatban, illetve a pályázat benyújtásához szükséges dokumentumok aláíráshoz mind a diákok, mind a szülök közreműködésére szükség van.

Az alábbiakban röviden összefoglaltuk, hogy milyen lépésekre van szükség.

Tovább a cikkhez

SZÜLŐI TÁJÉKOZTATÓ

A Külföldi Nyelvtanulási Programról: 2019 év elején a magyar kormány bejelentette, hogy 2020-tól gimnáziumi és szakgimnázium tanulók a 9. és 11. évfolyamot követő nyári szünetben (2020. június 13. – 2020. augusztus 30.) kéthetes ingyenes nyelvoktatásban vehetnek részt angol, német és francia nyelvterületen.

A nyelvtanulási program hazai költségvetésből valósul meg. A program felügyeletét a Tempus Közalapítvány látja el. A Külföldi Nyelvtanulási Programban való részvétel az arra jogosult tanulók számára alanyi jogon jár, de pályázathoz kötött. Támogatásra kizárólag a pályázati felületen benyújtott kérelmek jogosultak.

A pályázat (csoportos pályázat esetén): A tanulók pályázatát a Tempus Közalapítvány honlapján lehet benyújtani. A pályázati ablak februárban nyílik meg. A csoportos kiutazást a köznevelési intézmény/fenntartó szervezi. Ennek van szakmai, pedagógiai része (mely nyelvből, mely tanulóknak szervezi a külföldi nyelvi képzést), illetve technikai része (utazásszervezés, biztosítás). A szakmai, pedagógiai szervezési feladatokat a köznevelési intézménynek kell ellátnia.  A pályázati anyaghoz szükség van a tanulók személyes adataira, szülői nyilatkozatra, a tanulni kívánt nyelv, a célország és város megjelölésére. Ezeket az adatokat a fenntartó egyes iskoláiban a fenntartó által kijelölt személyek összegyűjtik, majd a fenntartó által a pályázatok ellenjegyzésre kerülnek és a pályázatokat a fenntartó nyújtja be.

A nyelvtanulásról: A tanulók kizárólag az adott ország hivatalos oktatási és kulturális szervezete által minősített nyelviskolák közül választhatnak, amelyek listája megtalálható a Tempus Közalapítvány honlapján. A pályázók kizárólag ezen nyelviskoláknak a listában szereplő kurzusai közül választhatnak. Ezek a nyelviskolák komplett csomagot nyújtanak, amelynek költségeit a Tempus Közalapítvány kiutalja a célországi nyelviskola számára.

Amit a külföldi nyelviskolai partner vállal:

Tovább a cikkhez