AZ ECDL IRODA TÁJÉKOZTATÓJA

„A vészhelyzet miatt meghosszabbítjuk az ECDL vizsgakártyák érvényességi idejét

A vészhelyzetre való tekintettel az NJSZT a 2020. március 31-től 2020. június 30-ig érvényes vizsgakártyával rendelkező minden vizsgázó esetében a regisztráció idejét 6  hónappal meghosszabbítja.

Azok a vizsgázók, akiknek a vizsgakártyája éppen ebben az időszakban, azaz 2020. március 31-ig jár le, de az utolsó vizsgáikat a koronavírus okozta körülmények miatt nem tudták letenni, kérjük, hogy a vizsgakártyájuk meghosszabbítása iránti kérelmükkel forduljanak az ECDL Irodához. Az ECDL Iroda a kérelmeket egyedileg, a vizsgázók érdekeinek maximális figyelembe vételével bírálja el.

Tovább a cikkhez

Kedves Szülő/Gondviselő!

Lassan eltelt két hét az új, digitális munkarendben. Próbáljuk mi is összegezni az eddigi tapasztalatokat.

Szeretném megköszönni vezetőségünk és tantestületünk valamennyi tagja nevében, hogy ebben a nagy kihívást jelentő helyzetben támogatásával segíti gyermekét, hogy az iskolai feladataiban a megváltozott körülmények között is helyt tudjon állni. A jelenlegi helyzetben azt tartottuk a legfontosabbnak és a múlt hét hétfői tantestületi értekezleten az volt a kérésem, hogy március 17-től diákjaink iskolai élete a lehető legszervezettebben és legkönnyebben megoldható módon folytatódjon, valamint ehhez a maximális segítséget megkapják a pedagógusoktól.

Tovább a cikkhez

Kedves Szülők és Diákok!

2020. március 25-én éjfélig módosíthatók a jelentkezések a középfokú felvételi eljárásban

Az Oktatási Hivatal a kihirdetett országos veszélyhelyzetre való tekintettel a tanulók és szüleik, valamint az általános iskolák munkatársai közötti személyes érintkezés minimalizálása érdekében a középfokú felvételi eljárás során a módosító tanulói adatlapok előállításának eljárásrendjét az alábbiak szerint változtatja meg.

A középfokú felvételi eljárás során a felvételi vizsgák eredményei, tapasztalatai vagy egyéb információ alapján a tanulóknak az évek óta ismert főszabály szerint egy alkalommal lehetőségük van eredeti továbbtanulási szándékuk módosítására. Ilyenkor módosító tanulói adatlapot kell előállítaniuk.
A módosítás során a tanulmányi területek eredetileg beírt sorrendje megváltoztatható (de tanulmányi terület nem törölhető). Emellett új tanulmányi terület felvétele is lehetséges, ám csak olyan középfokú iskolában, amely a tanulói adatlapon már korábban is szerepelt, és csak az érintett középfokú iskola erre kijelölt képviselőjével történt előzetes egyeztetés alapján. Az egyeztetés tényét a középfokú iskolának az eredetileg benyújtott jelentkezési lapon fel kell tüntetnie. Új iskolát (és annak tanulmányi területét) nem lehet a módosító tanulói adatlapon megjelölni. Nem lehetséges továbbá a tanulói adatlapon szerepelő tanulmányi terület törlése sem.

Az országos veszélyhelyzetből következően a jelenlegi felvételi időszakban a módosító tanulói adatlapok előállítása és elektronikus megküldése (március 19. helyett) már a mai naptól megkezdhető.

Tovább a cikkhez

Kedves Diákok!

A holnapi naptól a Google Classroom alkalmazást fogjuk használni a tantermen kívüli digitális munkarend megszervezésére. Minden szükséges információt megkaptok az osztályfőnökeitektől. Az órarend szerint, a megszokott időben találjátok majd a feladatokat, instrukciókat. Az adott szaktanárral kialakított rendben, eszközzel és módszerrel folynak majd az órák. Kérem felelősségteljes hozzáállásotokat és együttműködéseteket.Kérem, olvassátok el a rövid útmutatót a Google tanterem használatáról! Amennyiben további kérdésetek lenne, kérjétek az osztályfőnök segítségét.
Jó tanulást és sikeres felkészülést kívánunk!

Útmutató itt!

Dr. Pásztorné dr. Vass Anikó

intézményvezető


INTÉZMÉNYVEZETŐI KÖZLEMÉNY

Tisztelt Szülők! Kedves Diákok!

A koronavírus járvány terjedésének megelőzésével kapcsolatos (2020.03.13.)miniszterelnöki bejelentés kapcsán a Kossuth Lajos Gimnázium és Általános Iskola fenntartója, a Karcagi Tankerületi Központ, illetve az intézmény Nevelőtestülete a hétfői napon konzultál.
A Magyar Közlönyben megjelenő határozatokat, jogszabályokat figyelembe véve alakítjuk ki a digitális távoktatás rendjét, melyről minden érintettet tájékoztatni fogunk.

Tisztelettel kérem valamennyi Kedves Szülő és Diák higgadtságát és konstruktív együttműködését. A kialakult helyzetet a lehető legnagyobb körültekintéssel kezeljük.

Kedves Diákok!
Amellett, hogy otthon tanultok, figyeljetek a környezetetekben élő idősekre! Tartsátok be a higiénés előírásokat! Vigyázzatok magatokra és egymásra!

Dr. Pásztorné dr. Vass Anikó
Intézményvezető

KOSSUTH BÁL 2020

Negyedik alkalommal rendeztük meg a Kossuth Bált a Kossuth-napok rendezvénysorozat záróakkordjaként, 2020.03.07-én. Megtiszteltetés számunkra, hogy Kossuth Lajos nevét viselő intézményünk nyithatta meg a márciusi ünnepségeket, a megemlékezések sorát városunk lakosait is összekovácsoló eseménnyel, a Kossuth Bállal. A Kossuth-napok rendezvénysorozattal és ezzel a bállal is névadónk életútja, pályája ismeretében tisztlettel és büszkén hajtjuk meg fejünket Kossuth Lajos emberi nagysága, politikai tisztessége előtt.

Az idén is alapvető célunk, a Kossuth Lajos Gimnázium és Általános Iskola közösségének építése volt. „Négy évvel ezelőtt nem a világ megváltását tűztük ki célul, névadónkra szerettünk volna méltó módon megemlékezni a Kossuth-napok rendezvénysorozattal és a „kossuthos” közösséget összekovácsolni eme bál révén. Negyedik alkalommal az itt együtt ünneplő közel 500 fő igazolta azt, hogy egy kis közösség mire képes. A bál folyamata mesébe illő: nagyot álmodtunk, terveztünk, segítő társakra bukkantunk, bűvös számokban gondolkodtunk, akadályokat győztünk le, hogy a történet végén úgy érezhessük magunkat, mint a mese hősei. Az összefogás varázserejét bizonyítja, hogy az elmúlt 3 évben egy-egy millió forintot fordíthattunk a sikeres nevelő-oktató munkánk elősegítésére, diákjaink számára jobb tárgyi feltételek biztosítására.”– fogalmazott köszöntő beszédében az intézményvezető. Szerettünk volna a sok munka, rohanás közben kicsit szórakozni és másokat is szórakoztatni. Másrészt nagyon fontosnak tartjuk, ezért egy ilyen rendezvény kapcsán is teret kívántunk adni, a tanárok, szülők és diákok együttműködésének, hiszen az Ő közös munkájuk elengedhetetlen feltétele egy iskola sikeres nevelő-oktató munkájának. És nem utolsó sorban ez egy jótékonysági bál, bevételét teljes egészében diákjainkra, az iskola pedagógiai programjának megvalósítására fordítjuk majd, ahogy tettük ezt az előző években is.

Tovább a cikkhez

TÁMOGATÓINK-KLG BÁL 2020

Anyagilag támogatta a Rippel Fivérek fellépését:

  1. Sági István, Karcagi Tankerületi Központ igazgatója
  2. Dr.Pásztor Zoltán és családja
  3. Dr.Gyöngy Ferenc és családja

Anyagilag támogatta a dekoráció létrejöttét:

  1. Hubai Imre, JNSZ Megyei Közgyűlés elnöke
  2. Nagyné Kendrei Anett és Nagy Krisztián
  3. Nagyné Bonczidai Katalin
  4. Pichler Imre és családja

Támogatójegyek megvásárlásával támogatta a bál létrejöttét:

Tovább a cikkhez